Abkanturi –reguli generale de siguranta

ATENTIEDe ce este important sa cunoastem regulile de siguranta pentru utilizarea masinilor abkanturi?

Pentru a evita riscurile accidentarii si a asigura funtionarea optima a masinilor pentru indoirea tablei, abkanturi, trebuie respectate cateva reguli minime pentru operarea si exploatarea acestora.

In continuare va prezentam cateva recomandari minime pentru operarea acestora in conditii de siguranta.

  1. Cititi cu atentie intregul manual de operare deoarece aceste abkanturi au caracteristici diferite.
  2. Cititi cu atentie intregul manual de utilizare si invatati aplicatiile pentru care sunt proiectate aceste abkanturi si limitele acestora. Nu fortati utilajele sa faca un lucru pentru care nu au fost proiectate.
  3. Pastrati zona de lucru curata. Pentru a reduce vatamarile, evitati dezordinea in zona de lucru. Pastrati podeaua curata, fara urme de ulei si resturi metalice. Spatiul din jurul masinilor tip abkanturi trebuie sa fie liber si bine intretinut (pierderile de material trebuie indepartate regulat).
  4. Verificati partile deteriorate. Inainte de a continua utilizarea masinilor abkanturi, acestea trebuie verificate cu atentie pentru a stabili daca vor functiona in mod corect si vor indeplini toate functiile pe care le au. Orice parte a masinii care este defecta, trebuie sa fie corect reparata sau inlocuita de catre un centru de service autorizat.
  5. Evitati mediile periculoase. Nu utilizati abkanturi motorizate in umezeala sau in locatii umede. Pastrati zona de lucru bine luminata, nu folositi masinile abkanturi in mediu exploziv (in jurul vopselelor sau lichidelor inflamabile).abkanturi hidraulice
  6. Purtati imbracaminte adecvata. Evitati hainele sau bijuteriile care ar putea sa va faca ingreuneze miscarea. Utilizati casti de protectie pentru par, pentru a-l acoperi in cazul in care acesta este lung.
  7. Nu lasati copiii sa se apropie de zona de lucru. Toti vizitatorii trebuie sa pastreze o distanta mare de zona de lucru, in special atunci cand se lucreaza cu aceste abkanturi.
  8. Pastrati-va atentia la locul de lucru.
  9. Se recomanda ca aceasta masinile abkanturi sa nu fie modificate sau utilizate pentru alte aplicatii decat cele pentru care au fost proiectate.
  10. Nu operati abkanturi atunci cand sunteti obosit sau sub influenta alcoolului sau a drogurilor.
  11. Mentineti sculele cu grija. Mentineti sculele curate pentru o performanta ridicata. Urmati instructiunile producatorilor de abkanturi pentru ungerea si schimbarea pieselor.
  12. Se recomanda utilizarea accesoriilor originale pentru fiecare model. Realizarea unor improvizatii poate conduce la aparitia de accidente sau functionari anormale.
  13. Verificati daca cheile de ajustare sunt indepartate de pe abkanturi inainte ca acestea sa fie actionate.
  14. Utilizarea corecta a tuturor accesoriilor echipamentului si intretinerea corecta a acestuia (curatarea si ungerea partilor componente) asigura un control rezonabil al debitului sonor.
  15. Se recomanda pregatirea in prealabil a personalului care va deservi abkanturi.
  16. Pastrati-va echilibrul in timpul functionarii echipamentului pentru a evita riscul de ranire.
  17. Nu fortati abkantul. Acesta trebuie utilizat doar pentru operatiunile pentru care a fost proiectat in parametri recomandati de producator.
  18. Se recomanda ca verificarea si repararea echipamentului (daca este cazul) sa fie realizate de personal calificat.
  19. Masinile pentru indoirea tablei, abkanturi, nu trebuie utilizate fara dispozitivele de siguranta montate.

abkanturi manuale
Daca veti tine cont de recomandarile in ceea ce priveste operarea in conditii de siguranta a masinilor abkanturi, acestea vor functiona in parametri optimi cu riscuri minime de ranire ale personalului.