Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Bancuri de tamplarie

Bancurile de tamplarie sunt bancuri pentru tamplarie folosite pentru fixarea pieselor pentru prelucrat. Cele mai multe tipuri de bancuri de tamplarie se evidentiaza prin: rigiditate si dotarea cu dispozitive de fixare a lemnului ce va fi prelucrat.
Bancul de tamplarie poate fi dotat cu diverse sisteme de fixare, modul in care este fixata piesa de prelucrat, reprezentand principalul criteriu de diferentiere intre tipurile de bancuri. Astfel bancurile de tamplarie pot fi echipate cu:

  • Sistem de fixare limitator - format din piese de lemn sau metal care are rolul sa fixeze piesa de prelucrat prin prinderea la capat a acesteia.
  • Sistem de fixare rapida - fixarea se face cu carlige care apasa pe bancul de tamplarie in partea superioara a piesei de prelucrat
  • Sistem de fixare cu orificii - blatul superior a bancului de tamplarie are orificii pe unde se pot insera bolturile pentru a fixa piesa de prelucrat.
  • Sistem de fixare cu menghina - aceasta da posibilitatea de fixare a piesei de prelucrat pe bancuri pentru tamplarie

Cele mai multe tipuri de bancuri pentru tamplarie au o constructie solida, din lemn, de cele mai multe ori din lemn masiv. Marimea ideala a unui banc de tamplarie depinde de modul in care va fi utilizat, zona necesara lucrarii si bugetul disponibil.
Una din caracteristicile in alegerea unui banc, o reprezinta dimensiunea, de cele mai multe ori tamplarii considerand ca un banc de tamplarie de dimensiuni mai mari este optim, chiar daca se opereaza mai mult pe partea din fata a bancului de tamplarie. Pentru o buna precizie in timpul prelucrarii, bancul de tamplarie trebuie sa fie stabil si sa tina blatul in pozitie fixa.
Sunt doua tipuri de bancuri de tamplarie, cu doua tipuri de standuri: unul cu stand inchis si unul cu stand deschis.
Cele mai utilizate bancuri de tamplarie sunt cele cu stand deschis, avand o constructie facila si fiind usor de folosit, avand in dotare si un raft pentru unelte foarte accesibil.
masiniunelte.store.ro va ofera cel mai bun raport calitate-pret, avand o gama variata de echipamente.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne