Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Sisteme tehnice de curatare

Aceste sisteme tehnice de curatare sunt dispozitive folosite pentru a curata tehnologic diferite piese. Acestea sunt folosite cu precadere in industria metalurgica, industria auto, in atelierele de reparatii etc.
In aceasta categorie sunt incluse: cabinele de sablare si instalatiile de spalare a pieselor.
Cabine de sablare
Cabinele de sablare sunt folosite pentru a curata piesele mici a masinilor de colectie sau piesele mari a autovehiculelor si a remorcilor.
Procesul de sablare se face in functie de aplicatii (bicarbonat de sodiu, nisip,etc.). In timpul procesului, atunci cand trebuie sa se restaureze o piesa din metal, initial se va elimina rugina, vopseaua veche sau alte urme de culoare. Pentru aceasta operatiune se va face slefuire manuala, metoda ce dureaza mult timp.
Cea mai buna metoda de curatare este sablarea, curatarea chimica fiind nociva atat pentru om, cat si pentru mediu nefiind recomandata.
Sablarea este un proces eficient, ce consta in fixarea piesei de curatat in cabinele de sablare, fiind umpluta cu materialul care va finaliza sablarea. Piesa care trebuie curatata va fi improscata cu materialul care va duce la curatarea acesteia.
Instalatii de spalare a pieselor
Instalatiile de spalare a pieselor sunt echipamente folosite pentru curatarea elementelor din industria de constructii si prelucrare.
Masinile de spalat componente au rolul de a indeparta vaselina si celelalte impuritati, astfel se va prelungi intervalul de folosire a lor si acestea vor functiona in mod corespunzator.
Pentru o curatare eficienta in acest proces se utilizeaza diferiti solventi si produse petrochimice.
Aceste instalatii de spalare sunt fie simple cuve, fie niste sisteme complet automate. Modelul industrial al instalatiei de spalare a pieselor se gaseste de obicei in fabrici sau ateliere productive, iar modelul portabil se foloseste in micile ateliere sau in garaje proprii.
Sistemele tehnice de curatare se folosesc eficient pentru curatarea si spalarea pieselor, modelele fiind de la cele mai obisnuite, la cele mai complexe.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne