Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini prelucrarea lemnului

In operatiile de tamplarie de lemn sau tamplaria lemnului stratificat se folosesc o mare diversitate de masini si utilaje. Aceste agregate pentru prelucrarea lemnului sunt categorisite in functie de modalitatea de prelucrare a acestuia. Regasim utilaje pentru tamplarie, scule pentru prelucrarea lemnului, unelte si accesorii pentru acestea. O masina de prelucrat lemn de calitate are un pret si o garantie corespunzatoare, diferite de un utilaj pentru tamplarie mai slab calitativ.

Majoritatea utilajelor folosite in tamplarie realizeaza diferite operatiuni de prelucrare a lemnului prin taiere, aschiere, slefuire, sculptare. Marele avantaj al acestora fata de a lucrul manual este prezenta motorului electric ce scade semnificativ timpul de lucru al utilizatorului, ducand la o eficienta sporita si rentabilitate economica. Cu ajutorul acestor operatiuni putem prelucra piesele din lemn exact la formele si marimea planificate.

Prezente in orice atelier care prelucreaza lemnul aceste utilaje se pot utiliza manual de catre operator sau prin intermediul calculatorului. In mici ateliere le vom intalni pe cele operate manual iar cand prelucram la un volum mai mare sau este nevoie de precizie foarte mare la debitare le vom utiliza pe cele controlate de computer.

Avantaje

Prin utilizarea utilajelor pentru prelucrarea lemnului in tamplarie se evita nivelul mare de zgomot si vibratia resimtita in timpul operarii manuale. De asemenea finisarile sunt mai bune rezultand o calitate sporita a produsului final. Mesterii pot folosi aceste masini si realiza piese cu simt artistic, diminuandu-se semnificativ timpii de lucru. Sunt des intalnite in ateliere care modeleaza, taie, sculpteaza, fasoneaza, gauresc materialul lemnos.

Pentru toate aceste diferite operatii sunt folosite utilaje specifice fiecareia. Ele trebuie alese cat mai bine pentru nevoile corecte si nivelul de cunostinte tehnice ale utilizatorilor:

- astfel vom folosi un fierastrau (circular sau cu masa) cand trebuie debitat cu mare finete sau intr-un unghi foarte ascutit, ele pot fi inclinate permitand o adaptabilitate in prelucrari variate si foarte utile oferind acuratete cand se prelucreaza lungimi mai mari. Este de baza in orice locatie unde se folosesc utilaje pentru prelucrat lemn, in mod special de dimensiuni mai mari si se pot realiza debitari unghiulare, drepte sau la rotund.

- pentru finisari si mai fine se recomanda o masina de frezat cu ajutorul careia vom obtine rezultate mult mai precise. Piesa prelucrata este fixata cu un manson ce permite utilizatorului debitarea exacta a acesteia.

- o masina de gaurit pentru lemn va fi folosita pentru mai multe functii, nu doar pentru cea principala de gaurire. Aceste gauri pot fi date si intr-un unghi diferit, permitand flexibilitate in operarea piesei.

- fierastraul mecanic debiteaza lemnul la diverse dimensiuni realizandu-se in acest mod tot felul de produse de la jucarii la piese decorative, elemente artistice de sculptura.

- cand spatiul nu este foarte permisiv in atelier se poate utiliza un fierastrau banda, care este foarte compact si manevrabil.

Majoritatea utilajelor pentru prelucrarea lemnului cresc productivitatea,  scad eventualele pierderi, permit obtinerea de debitari precise precum si fasonarea rapida a lemnului. Aceste utilaje ne vor ajuta in meserie si vor scurta timpii de lucru, permitand obtinerea de lucrari de calitate in orice domeniu: fabricarea mobilei, realizarea de jucarii, prelucrare cherestea.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne