Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Masini pentru aplicat cant

  • Masini mobile pentru aplicat cant

    Masini mobile pentru aplicat cant

    <p style="text-align: justify;">     Masinile pentru aplicat cant mobile sunt utilizate in industria prelucrarii lemnului, la fabricarea mobilierului, acestea impartindu-se in doua categorii: masini pentru aplicat cant PVC si ABS.<br />     In cele mai multe ateliere medii sau mici se folosesc masinile pentru aplicat cant mobile. Aceste echipamente reprezinta remediu ideal atat in aplicarea canturilor pe marginile drepte, cat si pe marginile curbe. Inainte de a incepe operatiunea se va curata placa de praf si rumegus si se va purcede in aplicarea pe cant. Banda de cant se va baga intre rolele unei masini de aplicat cant care va aplica adezivul incalzit pe banda.<br />      Prin procedeul de presare a masinii, cantul este aplicat pe marginea placii de pal. <br />Atunci cand se selecteaza adezivul se va tine cont de ajustarea temperaturii de incalzire, gama de adezivi ce pot fi folositi fiind tot mai extinsa.<br />Cantul nu se va achizitiona exact pe dimensiunea pal-ului, latimea sa este recomandat sa depaseasca grosimea placii. De aceea tot timpul va exista un surplus de taiat de pe cele doua margini. Spre deosebire de cantul ABS care este din platic dur si se va debita cu cuterul sau cu un trimmer electric, cantul PVC poate fi rectificat si cu un trimmer manual. <br />     Pe piata echipamentelor de profil intalnim doua modele de masini pentru aplicat cant: masini de aplicat cant pre-adezivat, precum si masini care sunt prevazute cu un rezervor de adeziv care este aplicat prin incalzire pe banda.</p>
  • Masini stationare pentru aplicat cant

    Masini stationare pentru aplicat cant

    <p style="text-align: justify;">Masinile stationare de aplicat cant sunt utilizate la prelucrarea lemnului, in productia de mobilier. <br />Masinile stationare pentru aplicat cant sunt utilaje cu dimensiuni agabaritice. Acest tip de echipamente sunt folosite cu precadere in atelierele mari si in fabricile de mobila, in aplicarea cantului. <br />Masinile stationare de aplicat cant sunt prevazute cu multe accesorii, cum ar fi: discuri prefrezare, avans mecanic, role polisare, freze curatare surplus.<br />In vederea achizitionarii unei masini stationare pentru aplicat cont se va tine cont de: specificul activitatii, volumul de lucru, dimensiunile cantului pe care doriti sa il folositi.</p>
Filtrare dupa

Deoarece in cazul mobilei realizate cu lemnul masiv productia este una de durata si are costuri aferente semnificative, in ultimul timp cei care produc mobila se orienteaza catre folosirea semifabricatelor, PFL, PAL, MDF.

Deoarece acestea nu necesita indreptare sau grosime find disponibile in placi cu diferite marimi, gata de debitat si de folosit in realizarea mobilei in urmatorii pasi, printre care si etapa de aplicare cant. Realizarea de mobila in acest mod este mult mai rapida si eficienta din punct de vedere a costului, finisarile se realizeaza usor si productiv.

Operatiunea de aplicat cant abs este necesara pentru ca dupa taierea placilor se obtin margini nefinisate, aspectul acestora fiind in mod necesar imbunatatit de utilizarea unei masini de cantuit. Importanta acestei etape este foarte mare, o realizare corecta asigura calitatea mobilei rezultate si o durata de viata prelungita a acestuia.

Modalitati de aplicare a cantului

Aplicarea cantului se poate face cu diferite metode in functie de tipul acestuia: astfel se va realiza manual in cazul celui cu melamina (pentru acest lucru se poate folosi o sursa de aer cald sau incalzita), poate fi din plastic (caz in care doar se insereaza pe un sant de pe marginea materialului) sau cel care ne intereseaza pe noi – cant ABS realizat tot din plastic si fixat cu ajutorul acestor masini de aplicat cant ABS care incalzesc puternic materialul.

In general cantul cu melamina nu va rezista la umiditate avand ca baza hartia. PVC-ul va permite infiltrarea elementelor din mediu datorita neimbinarii perfect cu marginile materialului, permitand patrunderea condensului.

Putem folisi ca si cant materialul de tip ABS pentru ca majoritatea mobilei este realizata in acest fel. In acest fel suprafata va deveni foarte rezistenta la zgarieturi, uzandu-se greu de-a lungul vietii mobilierului si nelasand sa patrunda aburii.  Pentru ca este foarte des folosit, sunt disponibile pentru comercializare mai multe game de masini pentru aplicat cant, prezentate in randurile de mai jos. In functie de marimea si posibilitatea de mutare a acestora ele se impart in doua mari game: mobile si stationare.

Tipuri constructive

Modelele de masini mobile de aplicat cant – sunt actionate electric prin intermediul unui motor si prezinta un rezervor unde se stocheaza adezivul necesar operatiei. Prin aducerea acestui adeziv la o temperatura ridicata ne este facilitatea aplicarea cantului. Dintre atuurile acestui tip de masini putem enumera: portabilitatea datorita unei mase reduse, un pret mai mic decat cele stationare, costuri mici de mentenanta, perfecte pentru lucrari mici si de complexitate medie – ideale pentru a reconditiona mobila.

Cealalta gama de produse comercializate este a masinilor stationare pentru aplicat cant. Acestea sunt mult mai masive, fiind plasate in cadrul unui atelier mai mare sau unei fabrici pentru mobilier. Ele au costuri mai mari de achizitie dar sunt necesare unde se lucreaza in mod continuu la productia mobilei si este nevoie de productivitate crescuta prin reducerea timpului de lucru. Un avantaj fata de modelele statice este faptul ca pentru acestea sunt disponibile foarte multe optionale: disc pentru pre-frezare, reglarea avansului mecanic, polisarea cu role, freze pentru eliminarea surplusului.

In momentul achizitiei modelul ales trebuie dimensionat pentru ce cantitati de lucrari se vor executa, ce marime are cantul aplicat si la ce anume vom folosi echipamentul. 

Read more

Menu

Suna-ne