Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini prelucrarea metalului

In prelucrarea metalului sunt utilizate diferite tipuri de masini-unelte, cu mai multe functii si cu diverse aplicatii. In aceasta industrie sunt masini-unelte utilizate pentru debitarea metalului, pentru gaurit metalul, frezat, slefuit, strunjit.
Dintre echipamentele folosite pentru prelucrarea metalului amintim: strunguri pentru metal, masini de gaurit cu talpa magnetica, masini de gaurit, masini de frezat, ferastraie pentru metal, masini pentru slefuit metal.
Strungurile pentru metal (strunguri cu ax conductor, centre de prelucrare, strunguri cu surub de ghidare, strunguri universale, strunguri universale cu afisaj digital inclus, strunguri universale cu viteza variabila, strunguri ciclice cu comanda numerica) se utilizeaza la strunjire, acel proces care cu un cutit realizeaza o suprafata cilindrica.

  • Strungurile de precizie sunt acele masini-unelte echipate cu avans longitudinal, fixate cu surubul de avans.
  • Centrele de prelucrare sunt acele strunguri pentru metal echipate cu unitatea pentru frezare.
  • Strungurile cu cutie de viteza sunt acele strunguri pentru metal prevazute cu o cutie de viteza cu roti spiralate.
  • Strungurile universale sunt strungurile pentru metal care au numeroase functionalitati.

Masinile de gaurit sunt masinile-unelte cu ajutorul carora se realizeaza procesul de gaurire. Ele sunt clasificate in: masini de gaurit cu talpa magnetica, masini de gaurit cu masa, masini de gaurit cu coloana si transmisie prin curea trapezoidala, masini de gaurit vario cu masa si coloana, masini de gaurit cu angrenaj, masa si coloana, masini de gaurit cu stand si coloana, masini de gaurit radiale, masini de gaurit radiale vario.
Masinile de frezat metale sunt un alt tip de masini-unelte utilizate in prelucrarea metalelor, in procesul numit frezare. Amintim urmatoarele masini de frezare: masini de gaurit si frezat, masini de frezat multifunctionale, masini de frezat universale, masini de frezat verticale, masini de frezat cu batiu, masini de frezat universale cu servo.
Ferastraiele pentru metal sunt folosite pentru debitarea metalului si este operatiunea prin care se inlatura surplusul de material. Debitarea se poate realiza cu ajutorul urmatoarelor tipuri de ferastraie: ferastraie sabie, ferastraie circulare manuale, ferastraie circulare de debitat, ferastraie de debitat si retezat cu disc, ferastraie mobile cu banda metalica, ferastraie cu banda metalica, ferastraie orizontale cu banda metalica, ferastraie cu banda bimetalica, ferastraie semi-automate cu banda bimetalica, ferastraie semi-automate cu banda metalica, ferastraie complet automate cu banda metalica, ferastraie verticale cu banda metalica, ferastraie circulare cu disc metalic.
Ultima operatiune din procesul de prelucrare a metalului este slefuirea si reprezinta finisarea piesei de prelucrat. Din gama masinilor de slefuit amintim: masini pentru satinat, masini pentru slefuit tevi, masini pentru debavurat si sanfrenat, masini de slefuit cutite si gravat, masini pentru ascutit burghie, masini pentru tesit, masini pentru slefuit combinate, polizoare, masini de slefuit in mediu uscat si umed, masini de slefuit cu banda, masini universale pentru slefuit, masini de rectificat rotund, masini de rectificat plan.
masiniunelte.store.ro va ofera o gama variata de masini pentru prelucrarea metalului cu un raport calitate-pret foarte bun.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne