Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Fierastraie pentru metal

Atunci cand lucram cu echipamente de debitat metal se pot realiza operatiuni de taiere a diferite piese, teava sau profil metalic. Folosim pentru acest lucru in cadrul activitatii un fierastrau metal care prin intermediul unei panze sau unui disc circular efectueaza taierea metalului.

Pentru o exploatare sigura cand debitam metal trebuie sa folosim mecanisme de tip menghina care stabilizeaza piesa cu care se lucreaza, avand in vedere si realizarea unei prelucrari corecte. Pentru exploatarea in conditii de siguranta a unui fierastrau metal trebuie respectate regulile generale de siguranta pentru exploatarea echipamentelor electrice, precum si regulile specifice acestor utilaje.

Deoarece componentele care intra in contact se incalzesc puternic – lucru care duce la uzura prematura a acestora – in cadrul tuturor fierastraielor pentru metal este prezenta o pompa de racire.

Alegerea unui ferastrau metal se realizeaza in functie de numerosi parametri, printre care cei mai importanti sunt unghiul de debitare, tipul si dimensiunile profilului ce trebuie debitat.

Este foarte important sa achizitionam masina corecta pentru debitat metalul in vederea unei eficiente sporite a timpilor de lucru, esentiala in mediul concurential puternic din zilele noastre. Un fierastrau pentru debitarea de metal este o componenta esentiala a unei firme specializate, insa datorita evolutiei suferite de-a lungul timpului au devenit echipamente complexe si utile, dar dificil de ales.

Alegerea utilajului

Astfel trebuie sa luam in considerare: puterea debitarii metalului, viteza de rotatie a motorului, cate trepte are acesta, daca fierestarul are avans asistat servo, care este precizia avansului, daca are optiuni pentru programat si capacitatea de debitare precisa de piese dure.

Cu un fierestrau pentru metal cu disc se poate debita o cantitate consistenta de material. Aceste utilaje sunt disponibile cu control manual pentru lucrari de mici anvergura sau pentru uz industrial care realizeaza in sistem automatizat operatii care se repeta.

Acum ceva timp daca trebuia optat intre debitare metal cu disc sau cu banda era foarte usor de ales. Lucrarile constante si continue aveau nevoie de un model cu panza. Daca totusi bugetul disponibil nu permitea iar calitatea debitarii nu era importanta se putea folosi si un model cu banda la un pret mult mai mic.

Odata cu evolutia tehnologiei lucrurile s-au schimbat si decizia achizitiei este mult mai complicata. Totusi in cazul in care este nevoie de calitate a finisarii trebuie folosit un fierastrau pentru metal cu panza, care isi va dovedi in timp rentabilitatea.  Daca in acelasi timp viteza de lucru este ceea ce ne dorim alaturi de calitate se pot folosi panze cu carbura, cu un pret corespunzator dar cu eficienta a productivitatii crescuta.

Totusi nu mai sunt asa mari deosebiri intre masinile pentru debitat metal. Ca o concluzie panza se recomanda unde e nevoie de finisaje de calitate si executie rapida, banda va fi tot timpul mai accesibila dar va rezista mai bine in timp. Exceptia este cand vom folosi o banda superioara calitativ care va reusi sa ofere prestatii similare fierastraului metal cu disc.

Practic avem de ales intre rentabilitate pe termen scurt dar la un pret pe masura (nedorit de cei de la achizitii) sau la eficienta de-a lungul timpului dorita in mediul productiv. Din acest motiv fierastraiele pentru debitat metal de la masiniunelte.store.ro vor fi o alegere de buna la un pret corect.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne