Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa
Filtrare dupa
Tensiune de alimentare

CNC Router

Filtrare dupa

Router CNC - reprezinta utilajul cu ajutorul caruia putem efectua operatii de frezat, gaurit, gravat lemn si lucrul cel mai important - este un router cu comanda numerica - ce permite conectarea si controlarea acestuia de catre un calculator.

Cunoscut si sub numele de gravator mecanic cnc, va propunem masinile produse de Winter Germania - cu o vasta experienta si un portofoliu bogat de produse specializate pentru prelucrarea lemnului folosind comanda numerica. Precizam ca operatiile de frezat si gravat cnc se pot aplica unei game variate de materiale, in functie de specificul de lucru al utilizatorului. Astfel se pot prelucra cu aceste masini plasticul, panourile, d-bond, pvc, panou compozit, cu, mdf si altele.

In vederea efectuarii cu precizie a operatiunilor specifice de gravarae cnc echipamentul beneficiaza de ghidaj precis de tip liniar pe axe multiple: axele in plan vertical sunt controlate cu rackuri si pinioane de ghidaj iar in plan vertical surubul de ghidare este responsabil de controlul precis.

Majoritatea routerelor CNC din oferta noastra sunt prevazute cu cutii de viteza fabricate de catre compania Shimpo care au rolul de a asigura un raport optim de putere indifferent de viteza de lucru aleasa pentru operatiune.

O caracteristica importanta a routerelor CNC din gama producatorului Winter care se regasesc in oferta noastra este ca acestea sunt dotate cu canale T pe masa de lucru ceea ce asigura o fixare sigura a pieselor ce urmeaza a fi prelucrate. In functie de model regasim printer dotari si una sau doua pompe de vacum care au rolul de fixare suplimentara a panourilor pe masa de lucru.

Pentru o precizie ridicata a prelucrarii, utilajele router CNC destinate prelucrarii lemnului din oferta noastra, sunt prevazute cu senzor de control pentru verificarea incadrarii in limite a lungimii piesei ce urmeaza a fi prelucrata.

Deoarece vibratiile si fortele de torsiune pot avea un impact negativ asupra calitatii prelucrarii cat si a duratei de viata a masinii in sine, producatorul Winter a decis ca sa utilizeze ca modalitate constructiva, a utilajului router CNC, sudarea elementelor pentru obtinerea cadrelor ceea ce duce la o rigiditate ridicata.

Miscarea capului de frezare pe axele x si y este obtinuta prin deplasarea suportului traversa, iar miscarea  pe axa z este realizata prin deplasarea coloanei din component untilajului. Deoarece pozitionarea corecta a axelor de lucru este cruciala aceasta este realizata prin comanda numerica care pune in miscare motoare sau, dupa caz, servomotoare.

De asemenea pentru cresterea preciziei pozitionarii pieselor pe masa de lucru a masinii o parte din modelele producatorului german au prevazute limitatoare pneumatice retractabile pentru axele x si y.

Pentru comandarea acestor modele de router CNC unele masini de frezat si gravat CNC sunt dotate cu module de control DSP, altele cu module MACH 3 iar pentru utilajele din varful de gama cu computer industrial. Aceste din urma dotari permit posibilitatea interventiei in timpul prelucrarii pentru ajustaje, permit preluarea comenzilor de la operatorul utilajului si de asemenea asigura procesarea fisierelor de tip HPGL sau G transferate.

Dintre dotarile standard trebuie sa subliniem faptul ca de exemplu utilajele producatorului german Winter vin impreuna cu software proiectat pentru routere CNC. Este vorba de pachetele de programe ArtCAM Express 2015, DDX EasyWOOD Standard sau Ucancam.

Pentru a facilita comunicarea cu unitatile PC si a prelua informatiile pentru operatiuni aceste utilaje CNC sunt dotate cu diferite porturi de comunicatii cum ar fi porturi LAN, porturi USB sau porturi cititoare de card (in diferite formate).

In ideea usurarii utilizarii modelelor de routere CNC Winter acestea asigura compatibilitate cu pricipalele sisteme de operare folosite la scara larga de la windows XP, windows 7, 8, 8.1, 10 indiferent ca este vorba de varianta pe 32/64 bits, existand si posibilitatea modificarii functiilor de control.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne