Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini de gaurit si frezat metal

Operatiunile ce se pot realiza cu o masina de frezat metal sunt foarte diverse, astfel incat investitia intr-un astfel de utilaj este de cele mai multe ori una profitabila pe termen lung. Modelele de masini de frezat pentru metal sunt utilizate pentru realizarea aplicatiilor de frezare a metalelor. 

Frezarea filetului cu o freza pentru metal se poate executa atat la piese lungi, cat si la piese scurte. Masinile pentru frezare metal pot fi clasificate in masini de frezat pentru filet scurt sau masini de frezat pentru filet lung.

Principalele operatiuni pe care le poate realiza o masina de prelucrare a metalului sunt cele de frezat si de gaurit. Prin aschierea metalului se pot realiza operatiuni de gaurire, alezare, frezare sau filetare.

O freza de metal poate fi numita si o masina de gaurit care prin adaugarea de diferite optionale poate efectua si operatiuni de frezare. Acest tip de utilaje poate fi folosit la o varietate mare de operatiuni si de aceea se intalnesc in majoritatea atelierelor de dimensiuni mai reduse si mari.

O parte a masinilor de frezat sunt multifunctionale putand efectua o mare diversitate de operatii de frezare prin intermediul capului inclinabil si mobilitatii mesei. Din acest motiv masinile de frezat reprezinta o investitie foarte buna pentru atelierele ceva mai mari.

Tipuri constructive

Modelele de masini de frezat universale au o structura complexa cu reglaje multiple: astfel avansul se poate regla pe mai multe axe, sunt inclinabile iar capul pentru frezat se poate invarti. Datorita tuturor acestor caracteristici ele pot fi folosite intr-un mod universal la operatiuni variate de frezare a metalului si sunt recomandate in utilizarea in cadrul firmelor care realizeaza intretinere si reparatii sau ateliere medii si mici.

Orice freza pentru metal verticala prezinta in cadrul sistemului de actionare un cap pe verticala si o masa aferenta. Operatiunile de frezat ale acestor echipamente le fac utile in cadrul firmelor care lucreaza cu metal.

Exista o gama de freze pentru otel care permit deplasarea mesei pe un batiu ce prezinta niste canale in forma de coada de randunica. Masinile de frezat cu batiu pot realiza operatiuni foarte avansate care le fac utile in reparatii sau in atelierele unde se efectueaza prelucrarea metalului.

Datorita flexibilitatii prezentate de o masina de frezat pentru metal, ea poate fi folosita la foarte multe operatii – de la prelucrare de piese simple pana la uz industrial.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne