Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini de gaurit si frezat

Filtrare dupa

Masinile de gaurit si frezat sunt echipamente utilizate in prelucrarea metalului care pot efectua operatiuni de gaurire, filetare, fatetare, frezare, alezare etc.
Aceste echipamente ajuta la efectuarea multor aplicatii cu costuri reduse, fiind utilizate in atelierele mici si mijlocii de prelucrare a metalului, unde fluxul de productie nu necesita efectuarea concomitenta de operatiuni de gaurire si frezare.
Mentenanta corespunzatoare a masinilor de gaurit si frezat asigura o functionare la parametrii optimi, aceasta mentenanta constand in:
- este recomandat sa pastrati echipamentul curat, sa il gresati si lubrifiati in mod constant. Prin efectuarea lucrarilor de intretinere periodica calitatea operarii va ramane aceeasi.
- inainte de a realiza lucrarea de curatire sau alte lucrari de mentenanta sau reparatii este necesar sa deconectati masinile de la reteaua de alimentare cu energie electrica.
- este recomandat sa lubrifiati toate ghidajele inainte de utilizarea echipamentului.
- in timpul prelucrarii, rezidurile metalice vor cadea pe ariile ghidajelor, si este necesar sa fie curatate in mod regulat. Este interzisa inlaturarea rezidurilor metalice cu mainile goale, pentru a nu risca taierea in laturile ascutite.
- daca echipamentul prezinta defecte trebuie imediat remediate.
Atunci cand se efectueaza lucrari de mentenanta sau reparatii, echipamentul trebuie sa fie deconectat de la alimentarea cu energie electrica, si aceste lucrari se realizeaza doar de catre personal autorizat.

Read more

Menu

Suna-ne