Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Strunguri metal

Strungurile pentru prelucrarea metalului sunt disponibile in forme variate si cu diferite specificatii. Spre deosebire de cele pentru prelucrarea lemnului, strungurile ce lucreaza prin aschierea metalului pot fi in functie de masa acestora categorisite astfel: usoare, medii sau grele, pentru prelucrare cilindri laminor, strunguri universale utilizate la efectuarea sarcinilor diverse in multiple industrii pentru aschierea metalului.

In ateliere se prefera utilizarea de strunguri usoare in vederea lucrarilor mici de prelucrare a metalului, cele medii si grele olosesindu-se uzual in industrie, unde se lucreaza cu cantitati si dimensiuni mari. Strungurile pot fi utilizate la operatiuni diverse asupra metalului: taiere, gaurire, striere, modelare, rezultand in urma modelarii piese simetrice pe axa. De asemenea se pot efectua operatiuni de aschiere de o mare complexitate.

Ca principiu de functionare in cadrul strungurilor piesa pentru prelucrare se roteste pe o axa in vederea realizarii operatiunilor diverse asupra metalului: taiat, gaurit, deformat, strunjit, filetat. Accesoriul taietor actioneaza asupra piesei de lucru care astfel va fi simetrica fata de axa de rotatie. Aceasta scula taietoare este fixata pe turela sau sania mobila si prin impingere controlata manual sau de calculator se indeparteaza bucati din piesa de metal prelucrata.

Tipuri de strunguri

Modelele de strunguri pentru metal se categorisesc astfel: centre de prelucrare, strunguri ciclice cu comanda numerica, universale, cu ax conducator, universale cu afisaj digital inclus.

Inainte de prima utilizare a strungului pentru metal este recomandat sa se faca alinierea acestuia imediat dupa instalare. Aceste operatiuni de planeitate si aliniere se vor face in mod uzual in vederea unei precizii ridicate a masinii. In timp ghidajul saniei se poate uza dar aceasta problema poate fi compensata prin intermediul suruburilor de reglare - acestea se rotesc in partea din fata a saniei transversale in sens orar pentru corectare.

Deoarece in cazul strungurilor piesa prelucrata se deplaseaza si scula taietoare este manipulata de un operator avem reguli specifice de siguranta, pentru protectie impotriva pericolelor, de altfel atotprezente in cadrul atelierelor. Daca se vor tine cont de aceste reguli de baza vom avea parte de o utilizare sigura si fara evenimente a strungurilor.

Gama de strunguri pusa la dispozitie de catre firma noastra reprezinta o alegere corecta la un pret excelent.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne