Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Strung lemn

  • Strunguri pentru lemn

    Strunguri pentru lemn

    <p style="text-align: justify;">Strungurile pentru lemn sunt utilaje folosite pentru a realiza diferite piese din lemn, cum ar fi picioare de masa, trepte pentru scara, pana la bate de basseball. <br />Pentru a opera corect si in siguranta cu un strung trebuie sa tineti cont de anumite reguli si conditii de siguranta. <br />Piesa care este prelucrata se va roti intre centrele strungului cu viteze intre 200 si 4000 rpm. <br />Reguli de exploatare in conditii de siguranta a strungurilor pentru lemn <br />- trebuie verificat strungul inainte de a-l pune in functiune. Verificati componentele sa fie ansamblate corespunzator<br />- lemnul ce va fi prelucrat se recomanda sa fie fara noduri sau crapaturi<br />- strunjirea pieselor lipite presupun verificarea uscarii locurilor lipite<br />- dispozitivele de siguranta trebuie sa fie montate corespunzator<br />- portcutitul trebuie fixat nu mai mult de 3.5 mm de piesa de prelucrat<br />- inainte sa porniti orice strung, se va roti piesa de prelucrat cu mana pentru a vedea daca aceasta se roteste fara probleme<br />- nu verificati cat de aspru este lemnul in timpul operatiunii de strungire cu ajutorul strungurilor pentru lemn<br />- se recomanda folosirea uneltelor taietoare ascutite pentru rezultate precise<br />- se recomanda ca suprafata de lucru sa fie luminata corespunzator<br />- se recomanda aspirarea prafului si rumegusului cu un sistem de exhaustare <br />- operatiunea de strunjire a lemnului va fi supravegheata tot timpul<br />- strungurile pentru lemn se vor deconecta de la reteaua de alimentare cu energie electrica inainte de a efectua lucrarile de mentenanta si reparatie.<br />- se va tine in atelier o trusa de prim ajutor<br />- se interzice purtarea hainelor largi si a bijuteriilor in timpul operatiunii de strunjire<br />- se recomanda ca manecile largi sa fie ridicate si parul lung legat<br />- este recomandata purtarea unei masti de protectie <br />- este recomandata utilizarea ochelarilor de protectie in operatiunea de strunjire<br />- este recomandata purtarea unei incaltaminte adecvate cu talpa antiderapanta<br />- este recomandata folosirea unei casti de protectie atunci cand strunjirea produce mult zgomot<br />Realizarea pieselor din lemn cu ajutorul strungurilor pentru lemn are o istorie lunga, in operatiunile de strunjire fiind foarte importanta respectarea conditiilor de exploatare si siguranta.</p>
  • Strunguri cu dispozitiv de copiere

    Strunguri cu dispozitiv de copiere

    <p>Aceste tipuri de strunguri sunt unelte prevazute cu un dispozitiv de copiere, utilizate in prelucrarea lemnului, care multiplica piese dupa o anumita matrita, realizand bucati din lemn asemanatoare.</p> <p>Lucrarile de mentenanta, reparatiile si curatarea strungurilor cu dispozitiv de copiere sunt efectuate cand utilajele sunt oprite si cand nu sunt conectate la alimentarea cu energie electrica, pentru a nu avea loc accidente. Atunci cand anexam un accesoriu utilajului (o mandrina, universalul sau o flansa) capatul axului trebuie curatat si gresat. Este recomandata curatarea componentelor dupa folosirea strungurilor cu dispozitiv de copiere.</p> <p>Dupa ce au loc activitatile de intretinere a echipamentelor, se asambleaza imediat dispozitivele pentru siguranta.</p> <p>Verificarea unui strung cu dispozitiv de copiere este necesara sa se faca in mod regulat, pentru a evalua conditia echipamentului.<br />O astfel de verificare are in vedere:<br />- conditia ghidajelor rectangulare sau rotunde<br />- conditia semnelor si a etichetelor, care este necesar sa fie clare, usor de citit si sa se afle la locul lor<br />- este necesar ca echipamentul sa nu produca sunete anormale pe perioada functionarii.<br />- sistemul de prindere si uneltele; acestea nu trebuie sa aiba deficiente, sa fie tinute in conditii corespunzatoare<br />- sistemul de alimentare cu energie electrica trebuie verificat regulat deoarece izolatia se poate strica in timp din cauza deformarii.</p> <p>In urma unei astfel de verificari daca se constata ca echipamentul nu functioneaza normal si se observa o deficienta, lucrul cu aceste utilaje trebuie suspendat pana se inlatura motivul deficientei. Componentele stricate se vor schimba cu unele noi cu aceeasi forma si dimensiune.<br />Atunci cand strungurile cu dispozitiv de copiere se conecteaza la sistemul de alimentare cu energie electrica se va revizui daca sensul de rotatie al axului este cel corespunzator, altfel se va modifica sensul.</p> <p>Strungurile cu dispozitiv de copiere trebuie sa se utilizeze la un nivel performant in stare optima de precizie, pentru ca acest lucru sa fie posibil este necesar ca aceste echipamente sa fie mentinute in conditii bune si reparate.</p> <p>Va punem la dispozitie strunguri cu dispozitiv de copiere profesionale de calitate la un pret corect.</p>

Strungurile sunt utilaje care rotesc piesa de prelucrat in jurul axelor sale pentru a efectua diferite operatiuni, precum: taiere, slefuire, gaurire, deformare, fatetare, strunjire etc. cu scule taietoare aplicate pe piesa de prelucrat si realizeaza un obiect simetric fata de axa de rotatie.

Modelele de strunguri de lemn se impart in strung pt lemn si strung pentru lemn cu copiator (strung de lemn cu copiator). Strungurile de lemn cu dispozitiv de copiere sunt cunoscute si sub denumirea de strung cu copiator.

In procesul de alegere a unui strung, un operator trebuie sa ia in calcul modul de utilizare a acestui utilaj: ocazional, zilnic, in mod profesional, intr-un mod intens.

Variantele care exista pe piata de profil a strungurilor folosite la prelucrarea lemnului sunt multiple, deosebirile intre echipamentele concepute de diferiti producatori sunt: structura, echiparea de baza, modalitati de ajustare a unui accesoriu secundar si tariful utilajului.

In vederea selectarii strungului de prelucrare a lemnului, trebuie luata in calcul distanta dintre varfurile acestuia, acesta distanta ne indica lungimea cea mai mare care o poate avea bucata lemn de prelucrat. In mod cert, va trebui evaluat si indicele circumferintei maxime. Avand in vedere cele doua variabile, operatorul va putea inlatura tipurile de masini de care nu are nevoie.

Sunt multe domenii care utilizeaza aceste echipamente si din aceasta cauza fabricantii echipeaza sau se pot monta ulterior aceste dispozitive de copiat, folosite pentru a multiplica o bucata denumita matrita si care va realiza o bucata asemanatoare cu cea dintai.

Este foarte important ca strungul sa detina un dispozitiv de copiat sau sa existe o modalitate de ajustare ulteriora a unui asemenea sistem, acest lucru fiind necesar pentru a duplica diferite piese prin procedeul de copiere, avand ca sarcina fundamentala optimizarea timpului in procesul de multiplicare.

Rotatia arborelui, care consta in valoarea minima si cea maxima permisa si modalitatea de alegere a vitezei sunt alte elemente importante in selectarea strungului pentru prelucrarea lemnului. Aceasta setare este esentiala deoarece nu orice esenta de lemn se manifesta identic la o viteza aleasa, la fel cum lemnul se manifesta distinct la strunjire.

Accesoriile de fixare sunt foarte importante pentru procesul de centrare a bucatii folosite pentru prelucrare, esentiala in procesul de strunjire pentru realizarea de piese din lemn.

Un strung adecvat este esential in procesul de prelucrare a lemnului, deci trebuie luate in calcul recomandarile expuse. Va punem la dispozitie gama profesionala de strunguri pentru lemn cu cel mai bun raport pret / calitate.

Read more

Menu

Suna-ne