Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Strung lemn

Strungurile sunt utilaje care rotesc piesa de prelucrat in jurul axelor sale pentru a efectua diferite operatiuni, precum: taiere, slefuire, gaurire, deformare, fatetare, strunjire etc. cu scule taietoare aplicate pe piesa de prelucrat si realizeaza un obiect simetric fata de axa de rotatie.

Modelele de strunguri de lemn se impart in strung pt lemn si strung pentru lemn cu copiator (strung de lemn cu copiator). Strungurile de lemn cu dispozitiv de copiere sunt cunoscute si sub denumirea de strung cu copiator.

In procesul de alegere a unui strung, un operator trebuie sa ia in calcul modul de utilizare a acestui utilaj: ocazional, zilnic, in mod profesional, intr-un mod intens.

Variantele care exista pe piata de profil a strungurilor folosite la prelucrarea lemnului sunt multiple, deosebirile intre echipamentele concepute de diferiti producatori sunt: structura, echiparea de baza, modalitati de ajustare a unui accesoriu secundar si tariful utilajului.

In vederea selectarii strungului de prelucrare a lemnului, trebuie luata in calcul distanta dintre varfurile acestuia, acesta distanta ne indica lungimea cea mai mare care o poate avea bucata lemn de prelucrat. In mod cert, va trebui evaluat si indicele circumferintei maxime. Avand in vedere cele doua variabile, operatorul va putea inlatura tipurile de masini de care nu are nevoie.

Sunt multe domenii care utilizeaza aceste echipamente si din aceasta cauza fabricantii echipeaza sau se pot monta ulterior aceste dispozitive de copiat, folosite pentru a multiplica o bucata denumita matrita si care va realiza o bucata asemanatoare cu cea dintai.

Este foarte important ca strungul sa detina un dispozitiv de copiat sau sa existe o modalitate de ajustare ulteriora a unui asemenea sistem, acest lucru fiind necesar pentru a duplica diferite piese prin procedeul de copiere, avand ca sarcina fundamentala optimizarea timpului in procesul de multiplicare.

Rotatia arborelui, care consta in valoarea minima si cea maxima permisa si modalitatea de alegere a vitezei sunt alte elemente importante in selectarea strungului pentru prelucrarea lemnului. Aceasta setare este esentiala deoarece nu orice esenta de lemn se manifesta identic la o viteza aleasa, la fel cum lemnul se manifesta distinct la strunjire.

Accesoriile de fixare sunt foarte importante pentru procesul de centrare a bucatii folosite pentru prelucrare, esentiala in procesul de strunjire pentru realizarea de piese din lemn.

Un strung adecvat este esential in procesul de prelucrare a lemnului, deci trebuie luate in calcul recomandarile expuse. Va punem la dispozitie gama profesionala de strunguri pentru lemn cu cel mai bun raport pret / calitate.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne