Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini combinate (MUT)

O gama de utilaje de prelucrare a lemnului este reprezentata de masinile combinate (MUT). Acest tip de masini le intalnim in atelierele mici deoarece pentru acestea sunt foarte avantajoase. Masinile combinate pentru prelucrarea lemnului mai sunt cunoscute si sub denumirea de MUT lemn sau roman. 

Magazinul nostru va pune la dispozitie trei tipuri de utilaje de tip MUT:

- modelele de masini combinate circular si freza, care dupa cum spune si numele au in dotare ambele sisteme: circularul pentru debitat lemn si componenta pentru frezat lemn;

- gama de masini combinate circular de formatizat si freza, in componenta carora regasim componentele de formatizare, mai precis masa si unitatea cu incizor pentru taiere;

- intr-un final al treilea tip de utilaje sunt reprezentate de masinile combinate universale (MUT) capabile de operatiuni multiple, in mod normal efectuate de o multitudine de alte echipamente: abricht pentru rindeluit, rindeluit la grosime, circular, masa de formatizat, incizor, freza si chiar morteza - care poate fi adaugata ulterior unei masini combinate universale.

Alegerea unei masini combinate

Masinile combinate reprezinta o alegere corecta in primul rand datorita unui pret inferior comparativ cu varianta in care s-ar cumpara toate masinile separat. Insa cand se lucreaza intr-un ritm mai intens si cu mai multi muncitori ele nu pot fi folosite decat cate o operatiune pe rand – care in acest caz este un punct negativ.

Totusi un mare atu al acestora este suprafata mica de care este nevoie pentru amplasarea acestora – mica versus suma suprafetelor pe care le-ar ocupa toate celelalte masini daca ar fi achizitionate separat. Ele sunt ideale pentru lucrari mici, individuale unde operatiile de prelucrare a lemnului nu trebuie realizate in paralel. Mai apar si timpi morti de la setarea masinii pentru diferitele operatiuni posibile, cu toate ca multe dintre modelele de masini combinate au in prezenta mai multe motoare, dar care nu pot fi utilizate in acelasi timp.

Vorbind din punct de vedere al calitatii, cateodata masinile combinate pot fi mai slabe calitativ decat fiecare utilaj individual, insa prin alegerea corecta a unui model se poate achizitiona la un pret avantajos (si chiar calitativ superior) in comparatie cu alte modele de utilaje independente. Masinile combinate sunt produse intr-o varietate de modele, fiecare fabricant avand disponibile diverse modele de MUT-uri, capabile de operatiuni variate. 

Ca si dezavantaje, principalul inconvenient  pe care il genereaza o masina combinata lemn (MUT) il reprezinta imposibilitatea acesteia de a utiliza mai multe functii simultan.

Alegerea modelului trebuie insotita de sfatul unui specialist care sa ia in considerare elementele pro si contra deciziei de a achizitiona o masina combinata MUT. Echipa noastra va sta la dispozitie prin intermediul numerelor de telefon afisate pe site.

Intrertinerea unui utilaj de tip MUT

Din punctul de vedere al intretinerii o masina combinata de tip MUT sufera regulat operatiuni de mentenanta in vederea pastrarii caracteristicilor tehnice initiale. Astfel, panzele trebuiesc schimbate deoarece se indoaie sau uzeaza, cutitele pentru abric trebuie ascutite, elementele in miscare trebuie unse, si nu in ultimul rand masina trebuie pastrata curata.

Se mai verifica legaturile electrice care pot determina defectarea prematura a echipamentului. Toate aceste operatiuni, alaturi de cele de siguranta prin purtarea de echipament de protectie adecvat (masca, manusi, ochelari), ne vor ajuta intr-o exploatare corecta si de lunga durata a unei masini combinate.

In oferta noastra veti regasi masini universale de tamplarie de calitate, la un pret corect.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne