Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Masini combinate circular si freza

Filtrare dupa

Masinile combinate circular si freza sunt utilaje utilizate la diverse operatiuni pentru prelucrarea lemnului, prevazute cu un motor sau cu mai multe, cum ar fi taierea cu un ferastrau circular si frezarea cu o freza. Lucrarile de mentenanta a masinilor combinate circular si freza vor fi realizate cu echipamentul oprit. Dintre lucrarile de intretinere se recomanda curatarea, inlocuirea curelei panzei principale, inlocuirea curelei panzei incizoare, intretinerea masinii de frezat, verificarea tensiunii curelei.
Masinile combinate circular si freza sunt echipate cu un mecanism de taiere si cu o masina de frezat cu ax vertical. Se utilizeaza aceste masini atat in mediul casnic, cat si in atelierele de prelucrarea lemnului. Masinile combinate au mai multe functii, iar alegerea unei functii ale masinii, se face urmand pasii: se selecteaza semnul pentru circular sau freza utilizand zona”A”; ulterior se apasa butonul “B” de pe comutatorul principal; urmand ca la final sa se apese butonul “C”.
Reglarea inaltimii de taiere in cazul circularului se va face prin ridicarea sau coborarea parghiei. Ulterior se fixeaza panza prin rotirea manivelei in sensul acelor de ceasornic. Slabirea panzei se face prin rotirea manivelei invers acelor de ceasornic.
Intepenirea mitrei la o dimensiune anume se face prin ajustarea paralela la 3-4 mm peste piesa de prelucrat si se fixeaza in pozitie fixa.
Regulile care trebuie respectate pentru utilizarea fierastraului circular in conditii de siguranta:
- verificarea ghidajului panzei
- verificarea mediului de lucru
- verificarea axului frezei
- verificarea raportului pentru taierile la unghi
Regulile pentru folosirea masinii de frezat in mod corespunzator:
- ajustarea inaltimii axului pentru efectuarea frezarii
- montarea saibei si a capului taietor
- blocarea dispozitivului de taiere
Masinile combinate circular si freza se utilizeaza tinand cont de anumite conditii de siguranta si prin cunoasterea functionalitatii utilajului.

Read more

Menu

Suna-ne