Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Pregatirea lemnelor de foc

  • Masini pentru despicat bustenii

    Masini pentru despicat bustenii

    <p>Masinile pentru despicat busteni sunt de doua feluri: masini de despicat busteni electrice sau actionate hidraulic. O caracteristica importanta a masinilor pentru despicat busteni o reprezinta performanta de despicare. Pentru a evita rotirea busteanului in timpul despicarii, aceste dispozitive sunt prevazute cu tot felul de mecanisme de siguranta. <br />Aceste masini pentru despicat bustenii sunt foarte utile in zonele in care se utilizeaza inca lemnele pentru foc, in care nu au ajuns inca conductele de gaze sau acolo unde este mai profitabila incalzirea cu ajutorul lemnelor. De asemenea, aceste utilaje sunt folosite in locurile unde chiar daca exista conducte pe gaz, atunci cand se sisteaza alimentarea cu gaz se folosesc pentru incalzire lemnele pentru foc. <br />In alegerea unui model de masina pentru despicat busteni, trebuie sa aveti in vedere: gabaritul lemnelor ce urmeaza a fi despicate (lungime,diametru) si locatia unde vor fi despicati bustenii. <br />Atunci cand optati pentru un model electric, este recomandat sa utilizati utilajul intr-o camera sau in aer liber, dar in proximitatea unei surse de alimentare cu energie electrica. Cand nu aveti in apropiere o sursa de alimentare cu energie electrica, este recomandata alegerea unei masini pentru despicat busteni cu motor termic sau cu sansa de a se racorda dispozitivul la o priza de putere. <br />In ultimul timp, au inceput sa apara tot mai multe modele hibride, care sunt utilizate atat prin conectarea la o sursa de energie electrica, cat si prin racordul la o priza de putere.<br />Modelele hibride pentru despicat busteni sunt ideale indiferent de locul unde urmeaza sa fie utilizate.</p>
  • Ferastraie circulare pentru taiat busteni

    Ferastraie circulare pentru taiat busteni

    <p style="text-align: justify;">Ferastraiele circulare pentru taiat lemne se utilizeaza la debitarea lemnelor pentru foc la dimensiunea potrivita pentru soba. Acest tip de echipamente sunt construite in special pentru a facilita taierea lemnelor de foc, in conditii de siguranta pentru operator, fata de masinile clasice folosite de obicei la aceste procese, cum ar fi ferastraiele electrice cu lant si motoferastraiele.<br />Ferastraiele circulare de taiat lemnele sunt caracterizate prin productivitate ridicata si grad crescut de siguranta in utilizarea lor, elemente date de constructia compacta a acestor dispozitive si echiparea acestora cu mecanisme de blocare a lemnelor in timpul debitarii.<br />Atunci cand alegeti dispozitivele ideale pentru pregatirea lemnelor de foc trebuie sa tineti cont de: productivitatea dorita, spatiul unde vor fi utilizate aceste dispozitive, dimensiunile bustenilor ce urmeaza a fi prelucrati. <br />Daca dispuneti de o soba in locuinta, chiar daca aceasta este un sistem de incalzire secundar, nu trebuie sa ignorati pregatirea lemnelor pentru foc.</p>

Pregatirea lemnelor pentru foc este inca o activitate importanta, chiar daca din ce in ce mai multi oameni aleg sistemul de incalzire electric sau pe gaz. Atunci cand sunt situatii de urgenta si sunt intreruperi de gaze naturale sau de electricitate, va poate fi foarte utila cunoasterea pregatirii lemnelor pentru foc.

Chiar daca evolutia tinde spre o crestere a incalzirii cu sisteme electrice sau pe gaz, in ultimul timp se simte o orientare catre masinile de pregatit lemnele pentru foc.

Pregatirea lemnelor pentru foc reprezinta operatiunile efectuate pentru obtinerea lemnului ce va fi folosit pentru foc intr-o soba sau o centrala.

Masinile pentru pregatirea lemnelor pentru foc sunt impartite in: masini pentru despicat busteni si ferastraie circulare pentru taiat lemne.

Masinile pentru despicat busteni sunt prevazute cu motor electric sau cu o priza de putere pentru racordarea la un tractor, aceste dotari fiind in functie de spatiul unde vor fi folosite.

Bustenii de dimensiuni mari sunt folositi ca lemn pentru foc, putand fi taiati cu un topor sau cu o masina pentru despicat.

Utilizarea masinilor pentru despicat busteni reprezinta o necesitate pentru pregatirea lemnelor pentru foc.

Ferastraiele circulare pentru taiat lemne sunt utilizate pentru taierea lemnelor pentru foc cu dimensiuni potrivite. Aceste echipamente au o constructie speciala care faciliteaza debitarea lemnelor pentru foc astfel incat operatorul sa fie in maxima siguranta.

Faptul ca au diverse mecanisme de blocare a bustenilor in timpul debitarii si constructia solida duc la un randament crescut si la un grad ridicat de siguranta atunci cand se utilizeaza aceste utilaje.

Selectia utilajelor potrivite pentru pregatirea lemnelor pentru foc se face tinand cont de urmatoarele caracteristici: productivitatea la care se vrea sa se ajunga, spatiul unde se vor utiliza utilajele, dimensiunea maxima a bustenilor pentru prelucrat.

Chiar si in cazul in care aveti un sistem de incalzire electric sau cu gaz natural, trebuie sa aveti in vedere pregatirea lemnelor pentru foc mai ales atunci cand detineti in casa dumneavoastra un semineu, o soba sau o centrala ce pot fi alimentate cu lemn.

Read more

Menu

Suna-ne