Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Masini de gaurit, scobit si mortezat

 • Masini pentru gaurit

  Masini pentru gaurit

  <p style="text-align: justify;">Masinile de gaurit lemnul sunt de 2 feluri: masini cu gaurire verticala si masini cu gaurire pe orizontala sau masini pentru mortezat.<br />Aceste modele de echipamente, cu actionare pe orizontala sunt prevazute cu sisteme de masa mobila care ajuta la procesul de gaurire si la procesul de mortezare. <br />Astfel de masini de gaurit sunt echipate cu capuri pentru gaurire care permit efectuarea procedeelor complexe de gaurire a pieselor din lemn. <br />Masinile de gaurit orizontale pot fi echipate cu burghie de gaurire, si nu cu burghie cu dalta ca in cazul masinilor verticale, iar efectuarea mortezelor cu aceste utilaje se face urmand pasii:<br />- se masoara si se face semn cu un creion pentru a delimita limitele mortezei<br />- se baga burghiul de gaurit in piesa pentru prelucrat prin avansul piesei perpendicular pe burghiu, se realizeaza astfel o gaura cu un diametru identic cu diametrul burghiului utilizat. <br />- se opereaza masa mobila pentru a gauri gradual in lateral si in adancime pe piesa de prelucrat<br />- se va slefui morteza daca e cazul<br />Masinile de gaurit lemn cu actionare orizontala este raspandita pe piata de profil, aceste utilaje utilizandu-se la prelucrarea pieselor mari cu ajutorul meselor extensibile. <br />Aceste modele de masini de gaurit sunt recomandate in operatiunile de gaurire si mortezare facute in atelierele de tamplarie, datorita productivitatii ridicate.</p>
 • Masini pentru frezat caneluri

  Masini pentru frezat caneluri

  <p style="text-align: justify;">Masinile pentru frezat caneluri sunt utilaje utilizate la prelucrarea lemnului care debiteaza canale in coada de randunica pentru a imbina diferite piese din lemn fara a folosi adeziv.<br />La imbinarea canelurilor se folosesc pene din lemn, plastic sau din alt material care garanteaza durabilitatea imbinarii. <br />Masinile pentru frezat caneluri pot sa fie actionate manual sau pneumatic. Masinile pentru frezat caneluri manuale presupun stabilizarea piesei de prelucrat si operarea manuala a echipamentului de frezare. <br />Masinile de frezat caneluri pneumatice sunt operate cu ajutorul unei pedale care prin apasare fixeaza piesa de prelucrat iar freza va efectua operatiunea de frezare. Atunci cand operatorul ridica pedala de actionare freza se va ridica si piesa de prelucrat este eliberata, iar in acel moment motorul utilajului se va opri automat. <br />Aceste utilaje sunt ideale pentru realizarea imbinarilor pentru rame de tablouri, tocuri usa, cadre ferestre, margini pntru blaturi, segmente de arcade etc. Atunci cand se realizeaza produse in serii mici si medii care necesita realizarea de caneluri pentru imbinari in coada de randunica, masinile pentru frezat caneluri constituie solutia optima.</p>
 • Masini pentru gaurit multiplu

  Masini pentru gaurit multiplu

  <p style="text-align: justify;">Masinile pentru gaurit multiplu sunt utilaje utilizate la prelucrarea lemnului care sunt prevazute cu multe axuri, in jur de 21, unde pot fi fixate mandrine cu burghie care sunt folosite pentru a realiza mai multe gauri simultan in piesa din lemn. <br />Axurile cu care sunt echipate masinile de gaurit multiplu, sunt recomandate la gaurirea pieselor pentru realizarea diferitelor imbinari sau la gaurirea usilor, a panourilor etc. <br />Aceste masini au in structura lor unitati de gaurire pneumatice inclinabile care asigura o productivitate crescuta si un timp eficient de lucru. <br />Masinile de gaurit multiplu sunt prevazute cu un sistem de avans reglabil ce permite realizarea gaurilor intr-un mod eficient. <br />Inaltimea de gaurit se face prin ajustarea inaltimii mesei suport care se poate situa usor la inaltimea dorita cu ajutorul unui afisaj digital sau mecanic. <br />Cele mai multe masini de gaurit multiplu sunt echipate cu sisteme automate pneumatice ce ajuta la fixare, gaurire si deblocarea piesei de prelucrat cu o pedala de actionare.<br />Aceste masini-unelte sunt ideale pentru productia de piese unice, dar si pentru lucrarile in serii mici si medii. <br />Sistemul pneumatic de control face ca aceste echipamente sa aiba o productivitate ridicata, aceste masini-unelte fiind recomandate si de timpii scurti de schimbare asigurati de sistemele de limitatoare si inlocuirea uneltelor taietoare datorata mandrinelor rapide.</p>
 • Masini pentru mortezat

  Masini pentru mortezat

  <p style="text-align: justify;">Masinile pentru mortezat sunt utilizate in prelucrarea lemnului, fiind asemanatoare preselor de gaurit si se folosesc la realizarea gaurilor rectangulare sau patrate in lemn. <br />Masinile pentru mortezat sunt echipamente actionate, de regula, de motoare electrice si sunt folosite in procesul de mortezare cu ajutorul uneltelor taietoare care sunt coborate pe piesa de prelucrat care este fixata pe o suprafata de lucru. <br />Spre deosebire de presele de perforat, masinile de mortezat conduc la realizarea gaurilor a caror margini sunt patrate, pe cand utilizarea preselor in acest proces nu duc la obtinerea unor astfel de margini. De aceea, se recomanda utilizarea masinilor de mortezat in realizarea gaurilor patrate cu magini drepte in piesa de prelucrat. <br />Pentru obtinerea gaurilor patrate se utilizeaza masinile de mortezat, se folosesc doua unelte taietoare, un burghiu si o dalta ascutita. Burghiul va inlatura lemnul, in timp ce dalta va taia marginile. <br />Masinile de mortezat orizontale sunt folosite la taierea mortezelor in piese mari si pentru taierea mortezelor de imbinare. Masinile de mortezat cu lant sunt utilaje mari care folosesc un lant taietor, care seamana cu un ferastrau panglica, si sunt utilizate la realizarea mortezelor in piesele mari. <br />Masinile de mortezat caneluri sunt utilizate la frezarea orificiilor pentru balamale, placilor de fixare si insertiilor functionale decorative in usi si ferestre. <br />Masinile de mortezat sunt recomandate la utilizarea in prelucrarea lemnului, fiind esentiale in atelierele profesioniste.</p>
 • Masini de gaurit pentru balamale

  Masini de gaurit pentru balamale

  <p style="text-align: justify;">In operatiunile de gaurire a partii frontale a usii dulapului, atunci cand se doreste montarea unei balamale standard, se vor utiliza masinile de gaurit pentru balamale. <br />In unele cazuri aceste gauri se pot realiza si manual, insa cand trebuie realizate gauri in serie este necesar folosirea masinilor specializate, mai ales ca standardizarea europeana a balamalelor este stricta.<br />Standardizarea europeana consta in fixarea balamalelor in orificii cu diametrul de 35 mm, cu orificiu localizat in cazul celor mai multe balamele cu centrul la 22.5 mm(in cazul balamalelor tip Grass) sau 20.5 ( pentru balamalele tip Blum) fata de marginea usii. <br />Masinile de gaurit pentru balamale sunt echipate cu limitatoare de adancime pentru a preseta adancimea maxima de gaurire. <br />Dispozitivul de gaurire este compus dintr-o freza folosita la realizarea orificiului cu diametrul de 35 mm si doua burghie de 2 mm utilizate la realizarea orificiilor de fixare din extremitatile balamalei.<br />Masinile de gaurit pentru balamale sunt de doua feluri: cu actionare manuala, recomandate in micile atelire, si modelele actionate pneumatic, care ofera o productivitate ridicata si sunt ideale la producerea in serie. <br />Sunt recomandate aceste echipamente datorita costului de achizitie si intretinere redus, productivitatii ridicate, fiind profitabile atat pentru utilizarea in ateliere de mici si mari dimensiuni unde este necesara montarea unor balamale.</p>

Masinile de gaurit, scobit si mortezat sunt utilizate in prelucrarea lemnului. Aceste utilaje sunt folosite in general pentru a face orificii distincte in bucatile din lemn, care ajuta la obtinerea unor imbinari sau la adaugarea unor accesorii.

In aceasta categorie gasiti: masini pentru gaurit lemn, masini pentru frezat caneluri, masini pentru gaurit multiplu, masini pentru mortezat, masini de gaurit pentru balamale.

Masinile pentru gaurit lemn care se gasesc in aceasta categorie sunt utilaje prevazute cu axuri orizontale. Cu acest tip de echipamente se executa orificii pe lungime in bucatile din lemn. Aceste masini-unelte sunt prevazute cu sisteme de masa mobila ce ajuta la prinderea bucatii de gaurit cu niste suruburi si glisarea mesei in procesul de perforare.

Masinile pentru frezat caneluri sunt unelte prevazute cu o singura sau mai multe freze, ce pot efectua imbinari in bucatile pentru prelucrat canale. Aceste echipamente pot fi manevrate manual sau pneumatic (prinderea, frezarea si scoaterea din suruburi a bucatii de prelucrat se face cu ajutorul unei pedale).

Masinile de gaurit multiplu sunt unelte ce sunt prevazute cu axuri, ce ajuta la anexarea mai multor mandrine si folosirea unor burghie care ajuta la conceperea unor gauri asemanatoare concomitent.

Masinile de mortezat sunt utilaje prevazute cu burghiu si dalta utilizate in obtinerea unor gauri patrate sau dreptunghiulare in bucatile din lemn. Perforarea se face cu un burghiu iar laturile sunt sculptate in unghi drept cu o dalta aflata in afara burghiului.

Masinile de gaurit pentru balamale sunt unelte prevazute cu 3 axuri, recomandate fiind in procesul de gaurire pentru prinderea balamalelor de tip Blum sau Grass.

Aceasta categorie de masini-unelte este in dezvoltare, noi tipuri de unelte pentru efectuarea diferitelor procese pot apare in orice moment.
Prelucrarea bucatilor din lemn nu poate fi realizata fara ajutorul acestor masini de gaurit, scobit si mortezat, asadar, este esential sa intelegem fiecare tip de unealta la ce este folosita in procesul de prelucrare.

Read more

Menu

Suna-ne