Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini de gaurit, scobit si mortezat

Masinile de gaurit, scobit si mortezat sunt utilizate in prelucrarea lemnului. Aceste utilaje sunt folosite in general pentru a face orificii distincte in bucatile din lemn, care ajuta la obtinerea unor imbinari sau la adaugarea unor accesorii.

In aceasta categorie gasiti: masini pentru gaurit lemn, masini pentru frezat caneluri, masini pentru gaurit multiplu, masini pentru mortezat, masini de gaurit pentru balamale.

Masinile pentru gaurit lemn care se gasesc in aceasta categorie sunt utilaje prevazute cu axuri orizontale. Cu acest tip de echipamente se executa orificii pe lungime in bucatile din lemn. Aceste masini-unelte sunt prevazute cu sisteme de masa mobila ce ajuta la prinderea bucatii de gaurit cu niste suruburi si glisarea mesei in procesul de perforare.

Masinile pentru frezat caneluri sunt unelte prevazute cu o singura sau mai multe freze, ce pot efectua imbinari in bucatile pentru prelucrat canale. Aceste echipamente pot fi manevrate manual sau pneumatic (prinderea, frezarea si scoaterea din suruburi a bucatii de prelucrat se face cu ajutorul unei pedale).

Masinile de gaurit multiplu sunt unelte ce sunt prevazute cu axuri, ce ajuta la anexarea mai multor mandrine si folosirea unor burghie care ajuta la conceperea unor gauri asemanatoare concomitent.

Masinile de mortezat sunt utilaje prevazute cu burghiu si dalta utilizate in obtinerea unor gauri patrate sau dreptunghiulare in bucatile din lemn. Perforarea se face cu un burghiu iar laturile sunt sculptate in unghi drept cu o dalta aflata in afara burghiului.

Masinile de gaurit pentru balamale sunt unelte prevazute cu 3 axuri, recomandate fiind in procesul de gaurire pentru prinderea balamalelor de tip Blum sau Grass.

Aceasta categorie de masini-unelte este in dezvoltare, noi tipuri de unelte pentru efectuarea diferitelor procese pot apare in orice moment.
Prelucrarea bucatilor din lemn nu poate fi realizata fara ajutorul acestor masini de gaurit, scobit si mortezat, asadar, este esential sa intelegem fiecare tip de unealta la ce este folosita in procesul de prelucrare.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne