Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini pentru ascutit

Masinile pentru ascutit sunt utilizate in procesul de prelucrare, pentru ascutirea uneltelor de taiere, pentru a avea randamentul dorit. Fiind incadrate in categoria masinilor de prelucrare a lemnului, cele mai cunoscute modele sunt: masinile pentru ascutit panze de circular, masinile pentru ascutit cutitele de abric, masinile universale de ascutit.

Masinile de ascutit panze de circular sunt utilaje prevazute cu o sina unde se gliseaza dispozitivul de fixare a panzei de circular. Ele sunt echipate cu o piatra abraziva care ajuta la ascutirea panzelor monolitice sau au un disc diamantat folosit la ascutirea panzelor placate cu carbura.

Masinile pentru ascutit cutitele de abric sunt prevazute cu o piatra abraziva si cu o sanie glisanta unde sunt fixate cutitele ce trebuiesc ascutite. Cutitele se vor trece peste discul abraziv, in urma procesului cutitele fiind ascutite. Cele mai eficiente masini pentru ascutit cutite de abric sunt prevazute cu un sistem de racire. Acest sistem de racire garanteaza racirea cutitului in momentul ascutirii.

Masinile universale de ascutit sunt utilaje care asigura prin constructia lor efectuarea de operatiuni de ascutire pentru diverse echipamente de taiere cum ar fi: panze de circular, freze, cutite de strung, cutite de abric, burghie pentru lemn.

Acest tip de masini de ascutit universale sunt utilizate in atelierele de dimensiuni medii si mari de prelucrare a lemnului.

Atunci cand productia este ridicata intr-un atelier de prelucrare a lemnului, devine o necesitate folosirea masinilor pentru ascutit. Tarifele mari ale echipamentelor de ascutit se reflecta in pretul produsului rezultat in urma prelucrarii.

Folosirea masinilor pentru ascutit poate deveni masura ideala pentru garantarea competitivitatii pe piata de profil, unde tariful poate fi elementul de distinctie intre adversari.

Masinile pentru ascutit se impart in functie de destinatia operatiunii astfel: masina de ascutit cutite abric, masina de ascutit universala, masina de ascutit panze circular (masina ascutit panze circulare). Comercializam o gama variata de masini de ascutit de la producatorul austriac Bernardo

Read moreShow less

Menu

Suna-ne