Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Abric: masini pentru rindeluire si grosime

In aceasta categorie gasiti masini de rindeluit si degrosat (grosier). Aceste utilaje se gasesc in variante de masini combinate cu abricht (rindeluire, indreptat) si degrosare, sau in variante ce realizeaza doar operatiunile individuale: masini (doar) de rindeluit, respectiv masini (doar) de degrosat (grosime).

Cand avem nevoie sa obtinem placi (scanduri) plane si de grosime constanta, vom folosi masina de tip Abric cu grosime cu ambele functii: rindeluire si degrosare. Astfel, mai intai se va indrepta una din fete folosindu-se Abrichtul si apoi se va indrepta cealalta fata raportata la cea deja indreptata - cu ajutorul grosimii - avand ca rezultat suprafete drepte si cu aceeasi grosime. Aceste utilaje care pot realiza ambele operatiuni sunt numite masini de rindeluire si grosime sau abricht grosime.

Avantaje

Masina de rindeluit de tip abricht este disponibila in diferite dimensiuni, de la cele usoare usor de transportat, care pot fi folosite pe santier, pana la cele de atelier profesionale, cu masa mare dar care produc un zgomot aferent. Diferite tipuri de motoare - de puteri diferite - sunt disponibile, in functie de necesarul lucrarii, insa permit setari pentru adaptarea abric-ului la esentele de lemn cu care se lucreaza. Modelele de masini pentru rindeluire si grosime (abric) sunt nelipsite din atelierele de prelucrare a lemnului, aceste echipamente regasindu-se atat in atelierul meseriasului hobby, cat si in atelierul celei mai mari fabrici de mobilier din lemn.

Intr-un atelier de prelucrare a lemnului pentru realizarea operatiunii de indreptare a lemnului este nevoie de o masina abricht si de un abrict cu grosime.

O atentie deosebita trebuie avuta in cazul unui Abricht cu grosime la avansul din timpul utilizarii, la o sustinere corecta a lemnului in timpul alimentarii si la reglajele masinii, altfel putem obtine grosimi inegale la capete.

Ca si alta denumire a acestora intalnim: masina de grosime, abricht cu morteza, masina degrosare, abric cu masina de grosime, masina rindeluit si degrosat. Cu aceste utilaje pentru prelucrarea lemnului se pot realiza operatiuni de rabotat si ajustat. 

Masinile pentru rindeluire si grosime de tip Abric de pe masiniunelte.store.ro prezinta un raport pret calitate ideal.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne