Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa
Filtrare dupa
Marca
Latime de rindeluire
Putere cedata a motorului S1 100%

Masini de rindeluit

Filtrare dupa

Principala operatiune a unei masini pentru rindeluire este ajustarea grosimii panoului de lemn, in vederea obtinerii unei suprafete perfect plane. Aceasta planeitate a panoului in urma prelucrarii se obtine in urma rotirii cu viteze foarte mari unui tambur taietor, actionat de un motor electric.

Atunci cand dorim sa alegem un anume model din gama de masini de rindeluit, cea mai importanta caracteristica (in afara de pretul competitiv oferit de produsele noastre) este latimea de prelucrare a acesteia, ce trebuie sa cuprinda scandura ce se doreste a fi prelucrata. Reglarea acestei adancimi de preluare a mesei de alimentare se poate face intr-un mod specific fiecarui model: electric sau manual.

Reglarea si utilizarea

Bucata de lemn cu care se lucreaza se pozitioneaza pe masa, urmata de punerea in functiune a masinii. Apoi se impinge lemnul si suprafata acestuia va fi rindeluita de catre cutitele prezente pe tambur. Operatia de impingere va fi continuata pana la terminarea rindeluirii.

Trebuie avut in vedere faptul ca lemnul prelucrat trebuie sustinut tot timpul, la inceput cat si la sfarsitul lucrarii, in scopul evitarii caderii acestuia sau prelucrarii eronate. Tinand cont de acest aspect, pentru sprijinul scandurii sau bucatii de lemn cu care lucram, inainte si dupa masa de randeluit se pot folosi stative si transportatoare cu role.

Acest tip de masini ocupa un spatiu destul de mare in atelier, sunt masini de sine statatoare, cu baza din material solid (pentru stabilitate) si se folosesc ghidaje si tije pentru fixarea piesei care se prelucreaza. In vederea eliminarii rumegusului si prafului rezultat in urma operatiunii de prelucrare a lemnului majoritatea masinilor sunt pregatite cu solutii de exhaustare.

Un dezavantaj pentru o masina de rindeluit este faptul ca panoul de lemn se poate prelucra drept doar pe o latura insa nu si pe partea cealalta. Alegand gama noastra de utilaje faceti cea mai buna alegere.

Read more

Menu

Suna-ne