Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini de grosime lemn

Filtrare dupa

Masinile de degrosare sunt utilizate la prelucrarea lemnului, acesta fiind un material care se prelucreaza facil. Printre inconvenientele procesului de prelucrare a lemnului este fenomenul de contractare al acestuia, dilatarea este o alta problema intalnita, si nu are aceeasi stabilitate precum alte materiale: metal, piatra. In vederea realizarii unei suprafete cat mai drepte se va folosi o masina de rindeluit.

Masinile de grosime sunt folosite pentru obtinerea unui panou de lemn cu grosimea uniforma si suprafete cat mai drepte. Pentru a realiza acest lucru, operatorul va avea grija ca o fata a materialului de prelucrat sa fie dreapta. Prin prelucrarea de mai multe ori a materialului lemnos cu o masina de degrosare va rezulta o piesa cu dimensiuni constante si suprafete drepte.

In cadrul masinilor de degrosare regasim: cel putin doua role pentru avans (cea folosita la alimentare si cea de evacuare), tamburul care prezinta cutite, situat chiar in mijlocul rolelor pentru avans, si masa - situata in partea inferioara a tamburului de degrosare.
Lemnul cu care se lucreaza este deplasat pe masa, pana in momentul in care este preluat de rola pentru alimentare. Ulterior lemnul utilizat la prelucrare va fi impins pe dedesubtul tamburului avand ca efect debitarea lemnului. Materialul care va fi prelucrat nu trebuie sa aiba lungimea foarte mare, deoarece daca acesta nu poate fi tinut de lucrator in timpul alimentarii si in timpul evacuarii, panoul rezultat nu va avea grosimea proiectata.

La aceste masini de grosime se poate regla grosimea de trecere in mod electronic sau manual, prin procesul de ridicare sau coborare a mesei de degrosare. 

In procesul de prelucrare a lemnului unul dintre inconveniente il reprezinta cantitatea de rumegus rezultata, pentru a evita aceasta problema este recomandat ca aceste masini pentru degrosare sa fie cuplate la un exhaustor.

Procesul de prelucrare a lemnului poate fi extrem de greu fara folosirea masinii de degrosare, astfel daca veti investi in utilaje va veti usura procesul de prelucrare.

Read more

Menu

Suna-ne