Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Ferastraie pentru lemn

Pentru lucrarile de debitare a lemnului sunt utilizate ferastraiele pentru lemn, care asigura acuratetea si atingerea scopului procesului de prelucrare. Din categoriile ferastraielor pentru lemn amintim: ferastraie pentru decupat, ferastraie circulare, ferastraie circulare cu masa, ferastraie circulare de formatizat, ferastraie circulare universale, ferastraie circulare pentru santiere, ferastraie pendulare etc.

Ferastraiele pentru decupat sunt echipate cu panza de tip sabie si sunt foarte inguste si subtiri. Debitarea se face prin impingerea lemnului de debitat impotriva benzii de taiat. Acest tip de ferastraie sunt folosite pentru a decupa forme distincte in lemn.

Ferastraiele circulare sunt echipate cu o panza circulara cu zimti din metal de-a lungul  perimetrului lor. Acestea sunt utilizate de regula pentru taierea lineara a butucilor sau a pieselor din lemn, debitarea facandu-se prin procedeul de presare a panzei rotative pe lemnul folosit pentru debitare.

Echipate cu o panza circulara fixata pe axul aflat in partea inferioara a mesei utilajului, ferastraiele circulare cu masa sunt utilizate la debitarea lemnului prin impingerea lemnului pe masa utilajului contra panzelor circulare rotative. Acest tip de ferastraie se folosesc la multiple procedee de debitare, precum si la procesul de formatizare a pieselor din lemn.

Un alt tip de ferastraie sunt cele circulare de formatizat care sunt prevazute cu o singura sau cu mai multe panze circulare. Pentru a formatiza placi din PFL si PAL sunt folosite ferastraiele prevazute cu doua panze circulare, cea de-a doua fiind mai mica ca dimensiune, fiind situata in fata panzei incizoare.

Cu o constructie medie si cu un motor puternic sunt prevazute ferastraiele circulare universale. Acestea sunt utilizate pentru o gama extinsa de debitare a lemnului.

Spre deosebire de ferastraiele circulare universale, ferastraiele circulare pentru santiere au o constructie usoara, fiind usor de mutat. Ele sunt folosite pentru procese de debitare a lemnului in santiere de constructii.

Ferastraiele pendulare sunt prevazute cu o panza circulara si sunt folosite pentru a taia diferite forme. Acest tip de ferastraie se comporta ca o pendula, dispozitivul de taiere coboara pentru a efectua taierea si urca pentru a da drumul piesei de prelucrat.

Extinderea pietei de profil a dus cu timpul la cresterea productiei de ferastraie pentru lemn, aceste echipamente avand mai multe functii si fiind prevazute cu mai multe accesorii.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne