Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa
Filtrare dupa
Adancime maxima taiere la 90°
Adancime maxima taiere la 45°

Ferastraie circulare de mana

Filtrare dupa

         Ferastraiele circulare se utilizeaza manual si ajuta la taierea piesei din lemn, debitarea facandu-se din mijloc si nu de pe margini. Debitarile care se fac cu ajutorul ferastraielor circulare se numesc debitari strapunse, pentru ca unealta incepe debitarea din mijlocul piesei din lemn, strapungand-o, in loc sa inceapa procesul de pe marginile piesei. Ferastraiele circulare, prin debitare, realizeaza locuri cu ventilatie sau orificii de conexiune la diverse instalatii. Aceste tipuri de ferastraie circulare sunt folosite la debitare, fiind uneltele ideale pentru a realiza debitarea strapunsa. La acest tip de debitare este necesar folosirea: ferastraielor circulare de mana, instrumentele de masura si un creion pentru tamplarie.

  Debitarea cu ajutorul ferastraielor circulare se face trecand prin urmatoarele faze:
 - Folosind un aparat de masurat sau o ruleta se stabilesc dimensiunile piesei utilizate in procesul de debitare. Masuratorile pentru stabilirea dimensiunilor trebuie sa fie precise.
- Piesa folosita pentru prelucrare se pune pe o suprafata neteda, apoi se va avea in vedere spatiul de sub piesa din lemn care permite procesul de debitare.
- Ferastraul se alimenteaza la o sursa de energie electrica.
- Se ajusteaza adancimea de taiere a ferastraului. Atunci cand se strapunge piesa de lemn, se regleaza mai intai un ghidaj al tipurilor de ferastraie circulare in pozitia superioara maxima.
- Se aseaza panza ferastraului in rand cu liniile facute in prima faza.
- Ferastraul se pune in functiune si se coboara panza prin piesa de prelucrat. Ferastraul circular realizeaza debitarile in linie dreapta.
  Debitarea realizata cu ferastraiele circulare este foarte eficienta, realizandu-se debitari strapunse sau debitari ale pieselor din lemn fixate.

Read more

Menu

Suna-ne