Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa
Filtrare dupa
Marca
Putere cedata a motorului S1 100%
Tensiune de alimentare
Inaltime maxima de taiere la 90°
Inaltime maxima de taiere la 45°

Ferastraie circulare cu masa

Filtrare dupa

Fierastraul circular cu masa este destinat prelucrarii lemnului, avand diferite utilizari. Ca principiu de functionare, un fierastrau circular cu masa are o panza circulara, care este rotita prin intermediul unui ax, actionat electric de un motor. Aceste masini pot fi folosite la taierea lemnului in diferite dimensiuni si forme si se regasesc in majoritatea atelierelor unde se prelucreaza lemnul sau PAL-ul. Un circular lemn este o masina-unealta uzual intalnita in atelierele de prelucrare. Un ferastrau circular cu masa are ca parti comonente: panza circulara care se roteste cu ajutorul unui ax actionat de un motor electric.

Modele disponibile


Pentru tipurile de circular lemn sunt disponibile o gama larga de accesorii, pentru diferite tipuri de operatii. Daca este nevoie de o precizie ridicata a circularului, se poate folosi o sanie mobila, atasata de masa, aceasta fiind utila in taieri transversale de mare acuratete. Se pot utiliza extensii pentru mese - in vederea largirii suprafetei de lucru, pentru lucrat cu dimensiuni mari (in general este vorba de prelucrare de PAL). In vederea unei productivitati crescute si lucrului eficient cu circularul cu masa se pot folosi mitre, menghine si alte accesorii. In lipsa utilizarii unui circular lemn multe dintre operatiunile de debitare a lemnului nu pot fi realizate, motiv pentru care activitatea de constructie a acestor masini-unelte va continua sa se dezvolte prin imbunatatirea modelelor clasice.
Cand se lucreaza in mod industrial, cu debitarea unor piese de lemn sau PAL de dimensiuni mari, se foloseste un fierastrau circular cu masa profesional. Adancimea de taiere a unei panze pentru circular este direct proportionala cu cat se ridica panza deasupra mesei. Aceste fierastraie industriale se folosesc la debitarea de precizie a lemnului sau a PAL-ului, unde e nevoie de abateri reduse. Unul din cele mai importante accesorii este mitra - care poate avea chiar un pret mai mare decat circularul. In momentul debitarii unei piese, mitra ghideaza panza circularului pentru a realiza o taiere dreapta, fara erori. In exploatarea unui fierastrau circular cu masa se au in vedere conditiile de siguranta ce trebuiesc respectate de catre operator, care trebuie sa aiba o atentie ridicata la aparitia riscului de recul a piesei de prelucrat: piesa de prelucrat putand fi propulsata cu viteza mare spre operator datorita blocarii panzei circulare.

Read more

Menu

Suna-ne