Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini pentru slefuit lemn

In aceasta categorie regasim masini pentru slefuirea lemnului. O masina pentru slefuit lemn (slefuitor lemn) realizeaza operatii de slaif lemn sau slefuire lemn si calibrare lemn.

Masinile pentru slefuit lemn sunt necesare in prelucrarea secundara a lemnului. In procesul de prelucrare a lemnului orice bucata din lemn necesita unele finisari care sunt facute cu ajutorul masinilor de slefuit lemn.

Masinile pentru slefuit canturi sunt unelte prevazute cu o masa unde ruleaza o banda abraziva in mod continuu. Masa pe care gliseaza banda ofera posibilitatea de a fi asezata atat pe verticala, cat si pe orizontala.


Masinile pentru slefuit cu disc sunt unelte prevazute cu un singur sau cu doua discuri abrazive care ruleaza pe verticala. Procesul de slefuire se desfasoara prin fixarea bucatii de prelucrat pe masa de slefuit (aceasta este fixata in extremitatea discului de slefuire).

Masinile pentru slefuit combinate sunt prevazute cu o banda de slefuit, dar si cu un disc abraziv sau polisat sau perie din sarma. Aceste tipuri de masini de slefuit sunt intalnite in atelierele de dimensiuni nu foarte mari.

Polizoarele de slefuit sunt prevazute cu discuri abrazive. Acestea sunt folosite pentru mai multe procese de slefuire a lemnului.
Masinile combinate polizor cu slefuitor sunt prevazute cu disc abraziv, dar si cu perie pentru slefuit.

Masinile pentru slefuit cu banda si disc sunt unelte prevazute atat cu o banda de slefuit, cat si cu un disc. Aceste tipuri de masini pentru slefuit lemn ofera multe posibilitati de slefuire si sunt cel mai des intalnite in atelierele care nu au dimensiuni foarte mari.

Masinile pentru slefuit cu ax oscilant sunt prevazute cu un ax care fac ca bucsa abraziva sa aiba o actiune oscilanta. Aceste unelte sunt recomandate pentru slefuirea pieselor de lemn rotunjite.

In categoria masinilor pentru slefuit lemn intra si masinile cilindrice pentru slefuit care sunt prevazute cu banda transportatoare care da un avans pentru bucata de lemn ce urmeaza sa fie slefuita. Aceste utilaje sunt prevazute cu un tambur metalic care ajuta la fixarea cu niste cleme a benzii abrazive. Piesa din lemn va trece ulterior pe sub un tambur cilindric care permite slefuirea ei.

Masinile pentru slefuit cu banda lata se deosebesc prin latimea mare de slefuire data de tamburi. La masinile pentru slefuit cu banda lata procesul de slefuire este efectuat de doi sau de trei tamburi de slefuire. Aceste masini-unelte sunt utilaje complexe si sunt deseori folosite in atelierele de mari dimensiuni.

Masinile de slefuit parchet, prevazute cu un tambur cu cleme care ajuta la fixarea benzii abrazive sau a unei benzi continue ce este utilizata cu ajutorul celor doi tamburi, fiind folosite pentru slefuirea parchetului.

Este necesar sa cunoasteti functionalitatea si restrictiile fiecarui model de masini de slefuit lemn pentru a va alege cu usurinta tipul de utilaj de care aveti nevoie.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne