Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Masini pentru slefuit combinate

Filtrare dupa

Masinile de slefuit combinate sunt utilizate pentru prelucrarea lemnului, tinandu-se cont de anumite reguli de exploatare si siguranta.
Regulile de siguranta pentru folosirea masinilor pentru slefuit combinate sunt:
- utilajul se va conecta la o priza montata corect si impamantata conform normelor de siguranta locale. Aceasta va fi montata de un electrician autorizat.
- masinile pentru slefuit combinate necesita sa fie fixate pe un banc de lucru, stand sau alt cadru inainte sa fie folosite.
- inainte de a pune in functiune masinile pentru slefuit combinate se vor verifica componentele acestora si accesoriile.
- piatra de polizor va trebui sa fie verificata inainte de a porni echipamentul. Daca se observa vreun defect se va schimba piatra polizor.
- inainte de utilizarea masinilor pentru slefuit combinate se va deconecta echipamentul de la reteaua de energie electrica si se va pune intrerupatorul principal pe pozitia OFF, rotindu-se piatra abraziva cu mana. Se va evita contactul pietrei abrazive cu componentele utilajului pentru a nu fi periclitata functionarea normala a echipamentului.
- piatra de polizat trebuie sa atinga viteza maxima inainte sa fie in contact cu piesa de prelucrat
- este recomandata utilizarea ochelarilor de protectie, cu lentile rezistente la impact pentru siguranta operatorului
- este recomandata evitarea realizarii operatiunilor de ascutire a pieselor de prelucrat pe o parte a pietrei abrazive ci doar pe partea frontala a acesteia
- este recomandata distanta de 2 mm intre mecanismele de fixare si pietrele abrazive, astfel incat piesa de prelucrat sa fie sustinuta corespunzator
- cand diametrul pietrelor abrazive este mai mic de 80 mm acestea trebuie sa fie schimbate
- inainte de inlocuirea pietrelor abrazive trebuie verificat ca viteza maxima specificata sa nu fie mai mica decat viteza maxima de rotatie a masinilor pentru slefuit combinate.
Este recomandata respectarea normelor de siguranta in ceea ce priveste utilizarea masinilor pentru slefuit combinate pentru siguranta operatorilor.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne