Winter Holztechnik Leipzig

Winter Holztechnik Leipzig este un nume de referinta in prelucrarea secundara a lemnului. Firma este una dintre cei mai mari producatori de masini unelte pentru industria lemnului, dar si prelucrari metalice, din Germania fiind fondata in anul 1990.

O mare varietate de utilaje pentru industria lemnului

In articolul precedent am vorbit despre masinile pentru prelucrarea lemnului cum ar fi circularele, strungurile si ferastraiele iar in acest articol va prezentam utilajele de prelucrare secundara a lemnului cat si masini unelte auxiliare.

Winter Holztechnik Leipzig masini pentru slefuit lemn.

In aceasta categorie regasim o varietate mare de masini pentru slefuirea lemnului, dar nu numai. Astfel avem masini de slefuit canturi cum este Winter Holztechnik Leipzig KSM 2260, KSM 2740, KSM 2600 si KSM 3000 S si masini pentru slefuit orizontale cum ar fi modelele LBS 2500 si LBS 3000.

Winter Holztechnik Leipzig KSM 2260
Masina pentru slefuit canturi Winter KSM 2260

Masini Winter Holztechnik Leipzig auxiliare

Alte utilaje importante in atelierele de prelucrare a lemnului sunt masinile de ascutit care mentin nivelul optim de lucru al componentelor prelucratoare. Astfel in aceasta categorie regasim masini pentru ascutit cutite de abric cum ar fi modelele Winter HMS 7000, MF 223 si gama Grinderfix ce incepe de la Grinderfix 1000 si merge pana la grinderfix 3000 Auto Magnetic Linear ce poate ascuti cutite plane cu lungimi de pana la 3000 mm.

Masina pentru ascutit cutite de abric
Masina pentru ascutit cutite de abric Winter HMS 7000

In categoria masinilor de ascutit universale regasim modelul Winter Holztechnik Leipzig MF 2720 ce este utilizat in ascutirea cutitelor de abric, panzelor de circular, cutitelor de strung, frezelor si burghielor.

Pentru panzele de circular recomandam utilizarea modelelor Winter SBS 8-70, MF 127, Sawmax 600 pro, Sawmax 800 si Sawmax 750 iar pentru ascutirea panzelor panglica avem modelele Winter Holztechnik Leipzig RWM, Winter OWM-4A, Winter Band Sawmax 200 si Sawmax 250.

Exhaustoare

Pentru colectarea rumegusului si prafului rezultat in urma operatiunii de prelucrare a lemnului se recomanda utilizarea echipamentelor din gama exhaustoarelor unde Winter Holztechnik Leipzig este prezent de asemenea cu o gama variata de produse de la cele pentru atelierele de dimensiuni mici pana la cele profesionale.

Ventilatoarele radiale sunt utilizate in special pentru evacuarea particulelor daunatoare inafara incintei. In aceasta gama gasim modele Winter FAN cu diferite puteri incepand de la 4,0 kW si urcand pana la 30 kW.

In categoria exhaustoarelor clasice gasim modele ce au un sac colector cum este Dustmax I, cu doi saci colectori cum este Dustmax II sau cu trei saci colectori cum este Dustmax III pentru mediile profesionale.

Exhaustor
Exhaustor Winter Dustmax I

Un alt echipament secundar este dispozitivul de avans cum sunt modelele Feedmax Mini, Winter Feedmax Junior, Winter Feedmax 34 megand pana la dispozitivele dotate cu 4 role de avans si viteza in 8 trepte cum este modelul Winter Holztechnik Leipzig Feedmax 48 Easy.

Dispozitiv de avans
Dispozitiv de avans Winter Feedmax Mini

Masinile stationare de aplicat cant stationare sunt si ele bine reprezentate prin modelele Winter Contour 300, Winter OWP3 si gama de utilaje Winter Kantomax.

Masini presat si aplicat adeziv Winter Holztechnik Leipzig

In aceasta categorie gasim prese cu perforator cum este modelul Winter Multipress dar si o gama variata de prese imbinare rame ce incep de la modelul Winter VLP 2500, continua cu Winter RP-V 3000, Winter STH/S pana la modelul Winter RP-UNI 3000.

Prese de brighetat

Aceste utilaje de la Winter Holztechnik Leipzig sunt ideale pentru transformarea rezidurilor lemnoase in produse ce pot usor comercializate sub forma brichetelor de foc. Astfel in functie de capacitatea de productie gasim de la utilaje compacte cum este Winter DP Compact 550 – 5,5, tocatoare asa cum este modelul Winter Chipper 830/360 pana la seria BP ce incepe de la Winter BP 120 Pro si merge pana la presa de brichetat Winter BP 600.

Presa de brichetat
Presa de brichetat Winter Holztechnik Leipzig DP Compact 550 – 5,5

Pentru o gama larga de produse din portofoliul producatorului german Henrik Winter Holztechnik GmbH va invitam sa accesati magazinul nostru online masiniunelte.ro