Masini de gaurit cu talpa magnetica – avantaje in utilizare

Ce intelegem prin masini de gaurit cu talpa magnetica? Care este utilitatea acestor masini?

Masini de gaurit cu talpa magnetica sunt numite masinile de gaurit care au o baza cu fixare magnetica.

Baza magnetica permite ca aceste masini de gaurit cu talpa magnetica sa fie fixate pe grinzi verticale din otel pentru a le gauri. Acest lucru permite operatorului sa gaureasca sau sa fileteze gauri in diferite piese pozitionate deja intr-o structura, fara vibratii cauzate de operatiunea de gaurire.

masini de gaurit cu talpa magnetica

Atunci cand sunt fixate pe o piesa de lucru, aceste masini de gaurit cu talpa magnetica permit operarea facila, masinile fiind fixate pe piesa, in vreme ce utilizarea altui tip de masina de gaurit, ca de exemplu o masina clasica, tinuta cu mana, ar putea avea tendinta de a se misca.

Baza electromagnetica este controlata cu ajutorul unui intrerupator pentru actionare si intrerupere a fortei magnetice.

Forta mare de fixare a unei masini de gaurit cu talpa magnetica permite operatorului sa fie la fel de precis precum un chirurg in realizarea unei gauri.

In situatii precum repararea unui sistem de siguranta chiar si cea mai mica miscare sau abatere a gaurii poate face ca sistemul sa fie inutilizabil. Utilizand masini de gaurit cu talpa magnetica, masina va ramane fixata exact in locul in care este asezata de catre operator.

masina-de-gaurit-cu-talpa-magnetica-bernardo-model-md-3550

De obicei in santierele de constructii este necesar sa se realizeze diferite gauri pentru fixarea corespunzatoare a unor grinzi metalice. In acest caz, utilizarea unei masini de gaurit cu talpa magnetica este imperativa deoarece aceasta permite operatorului sa pozitioneze echipamentul si sa inceapa operatiunea de gaurire, in timp ce el realizeaza alte sarcini.

Avansul automat cu care sunt dotate unele modele de masini de gaurit cu talpa magnetica permit operarea in modul asa-numit „vezi si gaureste”.

Sistemele de lubrifiere automate si magnetii industriali permit utilizarea intensiva a acestor masini de gaurit cu talpa magnetica.

masina-de-gaurit-tevi-cu-talpa-magnetica-bernardo-model-hcd-127

Atunci cand se lucreaza la inaltime pe structurile metalice este posibil ca unele piese sa nu se potriveasca in locasurile specifice, asa cum este prevazut in plan.

In astfel de situatii, montarea unei masini de gaurit cu talpa magnetica cu o carota sau cap de frezare poate modela piesa pana cand aceasta se potriveste in locasul ei.

Forta de fixare magnetica mare asigura o baza pentru gaurirea in conditii de siguranta a pieselor metalice.

Magnetul unei masini de gaurit cu talpa magnetica poate fi cu usurinta dezactivat iar echipamentul mutat in alta locatie pentru realizarea altei gauri.

masina-de-gaurit-si-filetat-cu-talpa-magnetica-bernardo-model-tpc-2000

Evolutia magnetilor permite realizarea de dispozitive mici, portabile, precum aceste masini de gaurit cu talpa magnetica si, implicit, fixarea acestora pe diferite piese metalice.

Realizarea de modele de masini de gaurit cu talpa magnetica de dimensiuni mici a permis companiilor sa utilizeze astfel de echipamente pentru fiecare din echipele de lucru, obtinand astfel o productivitate mai mare.

Un avantaj suplimentar al acestor masini de gaurit cu talpa magnetica este ca pot realiza gauri curate, la dimensiuni exacte si precise, in locatii greu accesibile cu alte tipuri de echipamente.

 

2 comentarii la „Masini de gaurit cu talpa magnetica – avantaje in utilizare”

  1. Aceste masini pot fi utilizate si pentru gaurirea altor materiale decat metalice? De exemplu pentru panouri sandwich, stiti daca talpa magnetica poate fi utilizata pentru fixarea masinii?

    1. Buna ziua!
      Masinile de gaurit cu talpa magnetica pot fi utilizate pentru gaurirea diferitelor materiale. Pentru cele pe care baza magnetica nu poate fi fixata se recomanda utilizarea unui dispozitiv de fixare tip vacuum.

Comentariile sunt închise.