Dispozitiv de avans mecanic

Dispozitiv de avans este un termen ce defineste o serie de dispozitive auxiliare ce au ca scop inaintarea materialului de prelucrat in cadrul operatiunilor de prelucrare secundara a lemnului.

Utilizarea unui dispozitiv de avans mecanic usureaza cu mult activitatea operatorului uman care in mod normal in momentul prelucrarii materialului lemnos trebuie sa mentina directia corecta, o viteza si o presiune constanta pentru a asigura o prelucrare corecta. Prin folosirea unui dispozitiv de avans mecanic utilizatorul uman trebuie sa se asigura ca alimenteaza corect utilajul cu materie prima si ca nu se intampla nimic iesit din comun.

Dispozitiv de avans. Avantaje

Folosirea de dispozitive de avans mecanic vine cu o serie de avantaje

  • Viteza constanta de prelucrare. Dispozitivul fiind unul motorizat poate asigura o viteza constanta de prelucrare ce poate fi schimbata de obicei prin schimbarea rotilor din cutia de viteze.
  • Presiunea constanta. Deoarece dispozitivul este reglabil si fixabil in mai multe puncte acesta asigura o presiune constanta asupra materialului prelucrat.
  • Productivitate mare. Deoarece folosirea de dispozitive de avans mecanic elibereaza operatorul de o serie de sarcini dar si poate lucra mai repede se castiga mult la capitolul productivitate.
  • Constanta prelucrarii. Prin motoriza operatiunii de alimentare cu material lemnos este asigurata si o constanta ridicata in cadrul prelucrarii.
Dispozitiv de avans mecanic Winter Holztechnik
Dispozitiv de avans mecanic

Modele constructive

Mare parte din dispozitivele de avans mecanic sunt utilizate in industria de prelucrare secundara a lemnului. In functie de procesul pentru care sunt utilizate aceste utilaje se impart in:

  • Dispozitiv de avans general. Aceste utilaje sunt folosite in general pe masinile de frezat.
  • Dispozitive de avans curb. Acest utilaj este folosit pe ferastraiele panglica pentru lemn.
  • Dispozitive de avans pentru utilajele cu functie de copiere.Aceste dispozitive sunt folosite pentru a da un avans obiectelor de prelucrat pe un strung pentru lemn cu dispozitiv de copiere.

In functie de dimensiunile pieselor ce urmeaza a fi prelucrate un dispozitiv de avans mecanic poate fi dotat cu 3, 4 sau 5 role.

Dispozitiv de avans mecanic Winter Feedmax 48 Easy
Dispozitiv de avans mecanic cu 4 role

Constructie

Din punct de vedere al constructie aceste dispozitive de avans mecanic sunt alcatuite dintr-un motor cu turatie variabila continu ce este sincronizat in cele mai multe cazuri cu utilajul pe care este folosit, rotile de inaintare care transpun miscarea motorului intr-o miscare de antrenare a materialului ce este prelucrat. De asemenea aceste utilaje sunt alcatuite si dintr-un brat articulat care permite reglarea materialului pentru prelucrat si face legatura fizica cu utilajul principal. O parte dintre dispozitive sunt dotate suplimentar cu role de amortizare pentru piesele de dimensiuni mari sau atipice.

Winter Feedmax 48 Easy
dispozitiv de avans mecanic in pozitie verticala

 

Firma noastra comercializeaza o gama larga de dispozitive de avans de la diferiti producatori. Pentru toate sculele de care aveti nevoie pentru prelucrarea lemnului va asteptam pe masiniunelte.ro cu o gama variata la preturi foarte bune.