Ruko. Specialistii in masini de gaurit

Ruko este unul dintre cele mai cunoscute branduri germane in ceea ce priveste tehnologia masinilor de gaurire cu talpa magnetica. Producatorul a inceput activitatea in anul 1974 in orasul german Holzgerlingen.

In cei peste 43 de ani de activitate productia s-a extins si s-a diversificat astfel ca producatorul ofera acum pe langa masinile de gaurit cu talpa magnetica si masini CNC dar si toata gama de auxiliare pentru deservirea acestora fiind prezenti in peste 70 de tari.

Masina cu suport magnetic RS10
Masina de gaurit cu talpa magnetica Ruko RS10

Masini de gaurit cu talpa magnetica Ruko

Masinile de gaurit cu talpa magnetica sunt utilizate in operatiunile de gaurire a suprafetelor metalice fiind dotate cu o componenta magnetica ce asigura fixarea pe suprafetele feroase. Componenta magnetica asigura priza masinilor de gaurit cu talpa magnetica pe barne pozitionate vertical, realizate din otel de inalta calitate, care permit realizarea operatiunii de gaurire. Astfel operatorul masinilor de gaurit cu talpa magnetica Ruko poate realiza operatiunea de gaurire sau dupa caz cea de filetare fara a resimti trepidatii.

Maşina cu suport magnetic, poate executa gauri vertical sau orizontal in grinzi sau structuri metalice.
Masina de gaurit cu talpa magnetica RS 140e

Un alt avantaj al masinilor de gaurit cu talpa magnetica de la producatorul german Ruko este acela ca prin fixarea masinii pe piesa ce urmeaza a fi prelucrata se obtine o stabilitate ridicata a procesului de gaurire fata de masinile normale de gaurit unde neatentia operatorului poate reduce precizia lucrarii.

Masina cu suport magnetic, ideala pentru executarea gaurilor pe vertical sau orizontal in grinzi sau structuri metalice
Masina de gaurit cu talpa magnetica RS 125E

Masinile Ruko folosite in industrii specializate

Multumita modului precis de ancorare al utilajului pe piesa ce urmeaza a fi prelucrata intalnim aceste masini in special in industriile constructiilor de masini, navala, aeronautica si cea a constructiilor. Masinile de gaurit cu talpa magnetica Ruko sunt doate cu avans automat, cu sistem de lubrifiere automat  si cu magneti industriali special realizate pentru utilizare industriala.

Maşina cu suport magnetic RS 120
Maşina cu suport magnetic RS 120

Pentru siguranta in exploatare masinile de gaurit cu talpa magnetica Ruko sunt dotate cu un comutator electronic ce previne inceperea operatiunii de gaurire in cazul in care magnetul nu este pornit. Multumita miniaturizarii din ultimii ani aceste masini de la Ruko beneficiaza de magneti electrici industriali de dimensiuni reduse ce permit realizarea de operatiuni de gaurire atat in pozitie orizontala cat si verticala. De asemenea pe aceste masini se gaseste si o oprire de siguranta pentru eventualitatea in care sistemul de prindere magnetica este perturbat din exterior.

Maşina cu suport magnetic, poate executa gauri vertical sau orizontal in grinzi sau structuri metalice.
Maşina de gaurit cu stand magnetic – Ruko BASIC – RS 25e

Posibilitati de gaurire

Deoarece diametrele dar si rezistenta materialelor difera masinile de gaurit cu talpa magnetica pot fi dotate cu burghie, carote, freze si tesitoare.

Pentru o gama variata de masini de gaurit cu talpa magnetica de la producatorul german Ruko va asteptam pe site-ul nostru masiniunelte.ro. Aici gasiti o gama variata de masini-unelte pentru prelucrarea metalelor.