Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Ghilotine tabla

Masinile ce pot debita materiale variate intr-un mod specific sunt numite ghilotine. Mai precis in cazul in care avem o operatie de taiere cu ajutorul unei lame, prin cadere, vorbim de o ghilotina. Ca o paranteza, debutul lor istoric din perioada revolutiei din Franta a fost unul mai putin fericit fiind folosite la executii, insa intre timp au devenit echipamente moderne folosite in operatiunile de debitare a tablei si a altor tipuri de foi de metal.

Astfel cand este nevoie de prelucrare tabla la nivel industrial se folosesc foarfece de banc si ghilotine in vederea debitarii de profile, foi metalice ori bare - de orice marime. Firma noastra va pune la dispozitie la preturi foarte bune ghilotine manuale, hidraulice si industriale - cu motor si foarfece de banc.

Ghilotinele manuale pentru debitarea foilor metalice, foarfecele manuale pentru debitat profile si foarfecele de banc sunt game de produse intalnite in categoria ghilotinelor manuale. Ele sunt folosite in atelierele de dimensiuni reduse deoarece au foarte bun raportul pret - calitate - beneficiu.

Utilizarea in regim industrial

Avansand la categoria de utilaje profesionale recomandate pentru un regim de lucru intens trecem la categoria de ghilotine industriale cu motor - ce permit o debitare a tablei in serie pentru un volum ridicat al productiei.

Pentru debitarea tablei de dimensiuni foarte mari se folosesc ghilotine hidraulice cu motor - care pentru o forta ridicata utilizeaza pistoane hidraulice. In aceasta categorie de utiliaje pentru prelucrarea tablei intalnim: ghilotina hidraulica cu o culisa, care prin culisarea lamei realizeaza debitarea tablei si respectiv ghilotine hidraulice cu taiere oscilanta realizata prin intermediul unor oscilatii ale lamei de taiere la randul ei actionata cu ajutorul cilindrului hidraulic.

O ghilotina cu sistem de forfecare este utilajul care debiteaza tabla prin miscarea unui brat pe rulment - fara joc. Acest brat coboara pana langa cadrul ghilotinei care ne permite sa fixam o tabla de dimensiune mare chiar pana la linia de taiere, evitandu-se deflectia materialului. La acest utilaj de tip foarfeca se va evita blocarea tablei intre cutite si ecartament prin ridicarea ecartamentului posterior in timp ce lama coboara. 

In cazul debitarii tablei grosimea acesteia este influentata de abateri insa cu ajutorul ghidajelor se evita efectele nedorite. Bratul in coborare se deplaseaza cu un grad pentru a permite debitarea tablei de catre lama. In vederea evitarii deflectiei foii metalice este necesar ca lamele sa fie aliniate.

Atunci cand se alege un model de ghilotina trebuie sa fim atenti la caracteristicile de lucru ale acesteia care sa permita realizarea sarcinii - trebuie sa alegem produsul care ne permite lucru cu grosimea tablei (otel sau inox) debitate.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne