Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Masini de faltuit

Masinile de faltuit sunt utilizate in industria de prelucrare a tablei, unde se realizeaza procese de zencuit, faltuirea pieselor metalice pentru a obtine diverse forme. Tipurile de masini de faltuit, mai au denumirea de masini de zencuit si sunt folosite la procesele de zencuire, pentru obtinerea diverselor capace sau pentru obtinerea anumitor forme a burlanelor din tabla.

Masinile de faltuit se clasifica in: masini manuale de faltuit si masini de faltuit cu motor.

Masinile manuale de faltuit se actioneaza manual, dispunand de doua axe ale echipamentului unde sunt introduse rolele care duc la obtinerea faltului dorit. Foaia din metal este introdusa printre cele doua role. Cele doua role se rotesc, atunci cand echipamentul este actionat cu ajutorul unei manivele.

Atunci cand piesa de prelucrat se roteste sau cand aceasta este introdusa printre cele doua role se va obtine forma dorita.

Cand procesul se finalizeaza, se vor distanta rolele si se va inlatura materialul care a fost prelucrat.

Spre deosebire de modelul manual, masinile de faltuit cu motor, actioneaza cele doua role cu ajutorul unui motor electric cu un sistem de transmisie. Cele mai multe masini de faltuit cu motor sunt prevazute cu un motor cu alimentare in 3 faze, pentru a putea actiona cele 2 role in amandoua sensurile de rotatie.

Etapele procesului de zencuire sunt urmatoarele:

- rolele trebuie sa fie fixate pe unealta

- rola superioara se va fixa cu capul in partea dreapta si rola inferioara cu capul in partea stanga

- fixarea rolelor se face cu ajutorul unor piulite care trebui stranse

- cu ajutorul unui maner rola inferioara se situeaza paralel cu rola superioara

- cand rola inferioara este in pozitia dorita se va strange surubul

- parghiile din partea superioara a echipamentului au rolul de a regla pozitia capacului potrivit cu pozitia materialului de prelucrat

- In ultima etapa, piesa de prelucrat va fi impinsa printre cele doua role operandu-se rola superioara cu un maner sau motor.

Alegerea unei masini de faltuit se face tinand cont de anumiti parametrii: randamentul necesar, profunzimea de faltuire, grosimea piesei metalice, rolele ce pot fi asamblate pe acest echipament.

Compania noastra comercializeaza produse de calitate la un pret corect.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne