Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Masini de faltuit

  • Masini manuale de faltuit

    Masini manuale de faltuit

    <p style="text-align: justify;">Masinile de faltuit sunt masini de zencuit, utilizate frecvent la operatiuni pentru realizarea diverselor capace sau forme pe burlane din tabla. Masinile de faltuit manuale sunt masini actinate manual, folosite la operatiuni de zencuire tabla. Echipamentul este prevazut cu doua axe care realizeaza faltul dorit (sunt intotdeauna la set de doua bucati). In timpul operatiunii foaia metalica este introdusa intre cele doua role. Cand unealta este actionata cu ajutorul manivelei, cele doua role se rotesc. Materialul de prelucrat prin rotirea sau impingerea acestuia printre cele doua role ia forma dorita. Dupa ce se finalizeaza operatiunea se distanteaza cele doua role si se inlatura materialul de prelucrat.</p>
  • Masini de faltuit cu motor

    Masini de faltuit cu motor

    <p style="text-align: justify;">Masinile de faltuit motorizate se utilizeaza prin actionarea rolelor de catre un motor electric prin intermediul unui sistem de transmisie. Actionarea efectiva se face prin actionarea pedalelor cu piciorul. Cele mai multe din masinile de faltuit cu motor de pe piata sunt prevazute cu motoare cu alimentare cu 3 faze. Acest lucru ajuta operatorul sa actioneze rolele in ambele sensuri de rotatie.<br />In utilizarea masinilor de faltuit cu motor trebuie parcurse urmatoarele etape:<br /> - initial trebuie sa fie rolele montate pe masina-unealta<br />- rola superioara se pune cu capul spre dreapta si cea inferioara cu capul spre stanga<br />- trebuie stranse piulitele de fixare cand rolele sunt fixate<br />- se foloseste manerul din partea stanga a masinilor de faltuit, ajustandu-se rola inferioara paralel cu rola superioara<br />- cand pozitia este buna atunci se strange surubul de la rola inferioara din dreapta masinii<br />- parghiile din partea superioara a echipamentului se folosesc la ajustarea pozitiei corespunzatoare a capacului cu pozitia materialului.<br />- materialul de prelucrat va fi introdus intre cele doua role actionand rola superioara cu ajutorul manerului sau a motorului<br />Folosirea masinilor de faltuit reprezinta o necesitate atunci cand se realizeaza operatiuni de faltuire,zencuire.</p>

Masinile de faltuit sunt utilizate in industria de prelucrare a tablei, unde se realizeaza procese de zencuit, faltuirea pieselor metalice pentru a obtine diverse forme. Tipurile de masini de faltuit, mai au denumirea de masini de zencuit si sunt folosite la procesele de zencuire, pentru obtinerea diverselor capace sau pentru obtinerea anumitor forme a burlanelor din tabla.

Masinile de faltuit se clasifica in: masini manuale de faltuit si masini de faltuit cu motor.

Masinile manuale de faltuit se actioneaza manual, dispunand de doua axe ale echipamentului unde sunt introduse rolele care duc la obtinerea faltului dorit. Foaia din metal este introdusa printre cele doua role. Cele doua role se rotesc, atunci cand echipamentul este actionat cu ajutorul unei manivele.

Atunci cand piesa de prelucrat se roteste sau cand aceasta este introdusa printre cele doua role se va obtine forma dorita.

Cand procesul se finalizeaza, se vor distanta rolele si se va inlatura materialul care a fost prelucrat.

Spre deosebire de modelul manual, masinile de faltuit cu motor, actioneaza cele doua role cu ajutorul unui motor electric cu un sistem de transmisie. Cele mai multe masini de faltuit cu motor sunt prevazute cu un motor cu alimentare in 3 faze, pentru a putea actiona cele 2 role in amandoua sensurile de rotatie.

Etapele procesului de zencuire sunt urmatoarele:

- rolele trebuie sa fie fixate pe unealta

- rola superioara se va fixa cu capul in partea dreapta si rola inferioara cu capul in partea stanga

- fixarea rolelor se face cu ajutorul unor piulite care trebui stranse

- cu ajutorul unui maner rola inferioara se situeaza paralel cu rola superioara

- cand rola inferioara este in pozitia dorita se va strange surubul

- parghiile din partea superioara a echipamentului au rolul de a regla pozitia capacului potrivit cu pozitia materialului de prelucrat

- In ultima etapa, piesa de prelucrat va fi impinsa printre cele doua role operandu-se rola superioara cu un maner sau motor.

Alegerea unei masini de faltuit se face tinand cont de anumiti parametrii: randamentul necesar, profunzimea de faltuire, grosimea piesei metalice, rolele ce pot fi asamblate pe acest echipament.

Compania noastra comercializeaza produse de calitate la un pret corect.

Read more

Menu

Suna-ne