Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Masini pentru indoit tevi

 • Aparate electrice de indoit

  Aparate electrice de indoit

  <p style="text-align: justify;">Aparatele electrice de indoit sunt echipamente pentru indoit tevi utilizate la indoirea tevilor cu un diametru de pana la 1 ¼”. Operatiunea de indoire a tevilor se realizeaza cu ajutorul unui segment de indoire si a unui papuc de glisare. Tevile care urmeaza sa fie indoite vor fi fixate pe segmentul de indoire rotund care, prin tragerea tevii pe langa papucul de indoire, asigura obtinerea formei dorite. Aceste modele de aparate de indoit sunt utilaje de mici dimensiuni care pot fi folosite si pentru aplicatiile mobile.</p> <p> </p>
 • Masini electrice pentru indoit tevi

  Masini electrice pentru indoit tevi

  <p style="text-align: justify;">Masinile electrice pentru indoit tevi sunt echipamente pentru indoit tevi prevazute cu motor electric. Aceste echipamente sunt utilizate la operatiunea de indoire ca si aparatele de indoit electrice, cu un segment de indoire prevazut cu role, cu un inel si cu ajutorul unui papuc de glisare. Acest model de masina-unealta are dimensiunile mai mari si constructia mai masiva si asigura indoirea tevilor din diverse materiale, de diametre si grosimi diferite. Folosirea masinilor pentru indoit tevi este tot mai des intalnita in industriile de prelucrari metalice, la fabricarea mobilierului, in constructii, amenajari, unde se utilizeaza tevi indoite la anumite unghiuri. Inainte sa alegeti utilajul potrivit pentru indoit tevi, trebuie sa verificati ce model corespunde nevoilor dumneavoastra si bugetului disponibil.</p>
 • Masini hidraulice pentru indoit tevi

  Masini hidraulice pentru indoit tevi

  <p>Masinile hidraulice pentru indoit tevi sunt echipamente dotate cu un piston hidraulic actionat manual. Acest echipament realizeaza doua tipuri de avans a cursei pistonului, unul utilizat pentru cursa rapida (indoiri brute) si celalalt pentru cursa redusa(la retusurile fine). Indoirea cu aceste masini de indoit se face prin presarea tevii de catre bacul din capatul pistonului hidraulic ce trebuie sa treaca printre cele doua bacuri care fixeaza teava. <br />Acest tip de masina hidraulica pentru indoit tevi este solutia cea mai ieftina si eficienta pentru realizarea numeroaselor operatiuni din atelirele de prelucrare metalica sau in santierele de constructii, fabricile de mobila, realizarea gardurilor, in general in domeniile unde este necesara prezenta tevilor indoite. La operatiunile de indoire a tevilor trebuie sa aveti in vedere unele aspecte: forma tevii (teava rectangulara, patrata sau rotunda), grosimea tevii, echipamentul necesar si modelul masinii de indoit teava potrivit la realizarea procesului de prelucrare, materialul din care este construita teava (aluminiu, otel etc.). Masina hidraulica pentru indoit tevi permite indoirea la rece a tevilor pentru: transformatoare, esapamente, garduri de protectie, mobilier metalic, conducte hidraulice in limita caracteristicilor tehnico-constructive. In alegerea eficienta a modelului de masini pentru indoit tevi trebuie sa aveti in vedere necesitatile dumneavoastra si care este modelul cel mai potrivit pentru cerintele dumneavoastra de lucru si care este bugetul disponibil pe care doriti sa il alocati.</p>

Cand avem nevoie sa indoim teava utilajele folosite in aceasta specializare a prelucrarii tablei sunt masinile de indoit tevi. Acestea au prezent un motor alimentat electric care indoaie materialul de prelucrat la un unghi care ne intereseaza, actiune care poate fi produsa si cu ajutorul pistonului hidraulic.

Primul tip de astfel de utilaje sunt aparatele electrice de indoit teava. Ele se folosesc atunci cand trebuie procesate tevi de dimensiuni mici pana la un 1.25 toli. Actiunea asupra tevii este produsa pentru acest model de echipamente de un papuc glisabil si un segment pentru indoit - care are forma rotunda - pe acesta se prinde teava, urmat de intindere pe papuc pentru indoire. In acest mod materialul este modelat asa cum este necesar in procesul de prelucrare. Deoarece au o greutate mica si ocupa putin spatiu aparatele de acest tip permit folosirea si in afara mediului inchis de lucru.

Cand este nevoie de indoirea tevilor de dimensiuni mai generoase, care prezinta o varietate mare a grosimii materialului si a diametrului, se vor folosi masini electrice pentru indoit tevi. La fel ca si in cazul aparatelor electrice ele dispun de un motor iar procesul de indoit teava este produs cu ajutorul papucului glisabil si segmentului pentru indoit dar, care in acest caz, are in componenta inele si role. Fata de prima categorie aceste masini sunt mult mai masive si recomandate pentru o utilizatorii profesionisti.

Modalitati de lucru

Intalnim si o categorie in care actiunea de indoire a tevii se realizeaza manual prin actionarea pistonului hidraulic din componenta masinii. Folosirea masinii se poate face in doua moduri, prin setarea avansului la piston: putem efectua indoiri rapide (similar cursei pistonului) si cand este nevoie de finisarea tevii de la final se va folosi un avans redus. Operatiunea de indoit va fi efectuata prin apasarea materialului cu un bac de la extremitatea acestui piston actionat hidraulic. In tot acest timp teava este imobilizata de catre o alta pereche de bacuri.

O combinatie intre modelele de utilaje prezentate in randurile de mai sus o reprezinta masinile electro-hidraulice pentru indoit tevi. Sunt similare celor manuale dar in acest caz actionarea este electrica. Cele doua moduri de folosire ale masinii sunt reglate prin intermediul pedalelor, cate una pentru fiecare actionare: avans redus si rapid. Evident ca timpii de lucru sunt mult mai mici in acest caz decat modelele manuale, ducand la o eficientizare a procesului, insa si la un pret mai mare.

Masinile pentru indoit tevi sunt utilizate intr-un numar mare de domenii industriale: prelucrarea metalului, fabrici de mobila, la realizarea gardurilor, elemente de interior in constructii. In toate aceste domenii sunt necesare tevi indoite.

Va stam la dispozitie cu sfaturi profesionale pentru achizitia celei mai bune solutii in functie de necesitatile dumneavoastra si de ce buget aveti alocat.

Read more

Menu

Suna-ne