Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Prese

Presele sunt echipamente utilizate in prelucrarea foilor metalice, la procese ce implica folosirea unei forte de presare mari. Presarea implica folosirea presiunii asupra unei piese, material, cu scopul reducerii volumului, modelarea dupa o anumita forma, extragerea lichidului din acesta etc.

Masinile de presat se clasifica in: prese pentru dorn, prese de atelier, prese pneumatice de atelier, prese hidraulice de atelier cu cilindru fix, prese hidraulice de atelier cu cilindru deplasabil, masini hidraulice universale de atelier, prese hidraulice portale, prese cu cadru hidraulic, prese cu cadru dublu hidraulic etc.

Presele pentru dorn sunt actionate manual, au dimensiuni mici si au o forta de pana la 5 tone, fiind folosite pentru a presa rulmentii, bucsele, la procese usoare de stantare, indoire, brosare, indreptare etc.

Presele de atelier sunt actionate manual, fiind folosite, de regula la reparatii si montari cum ar fi: turtirea, indoirea, montarea rotilor dintate etc.

Presele hidraulice cu cilindru fix, folosesc o forta de presare care este produsa cu ajutorul unui cilindru hidraulic prin intermediul unui motor electric. Acest model de masini de presat ating o forta de presare foarte mare, pana la 400 - 500 tone, iar un cilindru este fixat la jumatatea distantei dintre montanti.

Presele hidraulice de atelier cu cilindru deplasabil au o forta foarte mare de presare, si prin intermediul unui motor electric actioneaza pompa hidraulica ce provoaca un avans al pistonului. Pistonul poate fi actionat si manual. Acest model de prese sunt folosite pentru reparatii, montari, ajustarea uneltelor, probarea pieselor.

Masinile hidraulice universale de atelier sunt prese care sunt actionate motorizat, iar forta de presare se realizeaza prin intermediul unui cilindru hidraulic.

Presele hidraulice portale pot ajunge la forte foarte ridicate de 300-400 tone. Ca si constructie, acest model de prese sunt prevazute cu batiu deplasabil. Acest batiu este de dimensiuni foarte mari si usureaza prelucrarea foilor din metal de marimi foarte mari. Presele hidraulice portale sunt folosite, de regula, pentru procesele de indreptare.

Presele cu cadru hidraulic sunt prevazute cu un cilindru hidraulic care duce la producerea fortei de presare. Acestea sunt utilizate la indoirea pieselor din metal.

Presele cu cadru dublu hidraulic sunt prevazute cu cilindri hidraulici. Spre deosebire de celelalte modele, aceste echipamente dispun si de masa inferioara actionata hidraulic.

Atunci cand doriti sa achizitionati o presa, trebuie sa tineti cont de anumiti parametrii: tipul aplicatiei la care va fi folosit echipamentul, dar si forta de presare a presei.

Va punem la dispozitie prese profesionale de calitate la un pret corect.

Read more

Menu

Suna-ne