Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Stivuitoare

Cel mai des intalnit utilaj intr-un depozit de marfa sau o magazie cu materiale poarta numele de stivuitor. Aceste este folosit la ridicarea si incarcarea continutului. Un stivuitor manual se poate folosi si de catre cei care efectueaza transporturi. Este foarte important ca in cazul exploatarii corecte a stivuitoarelor operatorii acestora sa fie bine instruiti iar intretinerea regulata trebuie sa fie o activitate obligatorie: mai precis periodic uleiul de tip hidraulic folosit trebuie verificat zilnic, aerul din interiorul cilindrului hidraulic trebuie eliminat si lubrefierea acestuia trebuie realizata cat mai des posibil.

Stivuitoarele sunt echipamente de ridicare si transport pe distante scurte a diferitelor materiale. Constructia stivuitoarelor permite ridicarea unei sarcini pana la o inaltime maxima. Sarcina maxima permisa este specificata pe placuta de identificare a oricarui stivuitor si aceasta trebuie sa fie respectata de operator.

Stivuitoarele sunt echipamente ce ajuta la o incarcare facila, manevrarea lor facandu-se usor, fara a fi necesara o forta mare in timpul mutarii deoarece au in dotare roti pentru acest lucru. Se poate mentiona ca sunt echipamente ce nu fac zgomot in timpul ridicarii sau transportului de marfa si sunt foarte sigure pentru aceste activitati ce altfel ar fi foarte grele pentru operatorii umani. In marea majoritate a cazurilor un stivuitor este folosit pe suprafete drepte si poate fi utilizat in spatii inguste.

Modele disponibile

Ca modele intalnim stivuitoare electrice si manuale, in functie de tipul asistentei, disponibile la ridicare si transport.

Stivuitorul manual poate avea o sarcina utila de pana la 2 tone jumatate si poate ridica materiale diverse pana la un metru jumatate. In manipularea acestora se foloseste manerul de control sau pedala sau ambele in acelasi timp. In cazul acestui tip de stivuitoare actiunea de ridicare este efectuata prin intrermediul unor cilindri hidraulici. Fiind echipamente compacte sunt foarte usor de manevrat si usor de folosit intr-un depozit de marfa. Stivuitoarele sunt ieftine de intretinut si sunt recomandate pentru ridicarea si transportul de sarcini nu foarte grele.

Cand trebuie ridicate greutati mai mari se recomanda folosirea stivuitoarelor electrice care pot ridica pana la trei tone si trei metri inaltime. Ele sunt operate de la panoul de comanda sau cu manerul de control. Aceste echipamente folosesc acumulatori ce alimenteaza un motor electric ce usureaza operatiile. Cele mai complexe forme de stivuitor sunt cele care au si motor in vederea deplasarii si care sunt conduse de operatori. Un dezavantaj al unui stivuitor electric este ca in timpul mentenantei acestuia (care este mai scumpa decat a unui stivuitor manual) acesta nu poate fi folosit.

Pe site-ul nostru sunt disponibile pentru comanda stivuitoare la preturi foarte bune.

Read more

Menu

Suna-ne