Operatiunea de indoire a tevilor – masinile de indoit tevi

Masinile de indoit tevile sunt folosite la operatiunea de indoire a tevilor, fiind un proces mai dificil decat indoirea tablei, din cauza aparitiei deformarilor peretilor tevilor.
Pentru a evita deformarea tevilor se vor utiliza procedee, dintre care cel mai simplu este umplerea tevii cu nisip, plumb, apa inghetata etc.
Dupa ce s-a efectuat umplerea tevii, se va infunda cu doua dopuri din lemn.
Parcurgand aceste etape in operatiunea de indoire excludem riscul deformarii tevilor.
Procesul de indoire se poate face la rece, pentru ca dimensiunile tevii sunt mici, sau la cald (creindu-se o incalzire locala) cand dimensiunile tevii sunt mari.
Operatiunea de indoire a tevilor fara ca acestea sa fie umplute se realizeaza cu echipamente speciale de indoit.
Pe piata de profil exista mai multe tipuri de masini de indoit tevi, cum ar fi: masinile de indoit tevi cu role si masinile de indoit tevi cu patina.
Pentru a realiza operatiunea de indoire a tevilor cu succes trebuie sa alegeti masina de indoit corespunzatoare, cu un raport bun calitate-pret.
Masinile pentru indoit tevi sunt utilaje prevazute cu motor electric si/sau piston hidraulic care efectueaza procesul de indoire a tevilor metalice la diferite unghiuri.

masinile de indoit

Masinile de indoit tevi sunt construite dupa principiul tragerii pe calapod si mentinerea controlului asupra ovalitatii cu dorn de calibrare. Utilitatea masinilor de indoit tevi este indoirea la rece a tevilor si a conductelor in diferite domenii de productie sau mententanta in: industria petrochimica, constructia de automobile, constructii, industria mobilei etc. Aceste echipamente permit indoirea la rece a tevilor pentru: trasnformatoare si schimbatoare de caldura, esapamente, garduri de protectie si mobilier metalic, conductele hidraulice in limita parametrilor tehnico-constructivi.

Pistoale pneumatice pentru prelucrarea lemnului

Gama de echipamente de prelucrare a lemnului include diverse tipuri de masini-unelte si de dispozitive utile la operatiunile de prelucrare a lemnului. Pistoanele pneumatice pentru capse si cuie reprezinta unele din echipamentele folosite la prelucrarea lemnului.
Aceste echipamente sunt folosite la imbinari rapide a pieselor din lemn, iar pentru o utilizare corecta trebuie sa avem in vedere anumite aspecte precum actionarea cu elementul de contact, revizia acestuia si incarcarea magaziei.
Pentru operarea cu pistoale pneumatice se actioneaza elementul de contact al acestor echipamente astfel:
– se aseaza pistolul pe piesa de prelucrat si se ia mana de pe butonul de declansare
– elementul de contact al pistonului este asezat pe pistolul de prelucrat
– se apasa butonul de declansare astfel incat capsa sau cuiul este impuscata in piesa de prelucrat. Dupa fiecare actionare pistolul trebuie sa fie repozitionat.
Se recomanda o inspectie a elementului de contact a acestor pistoale pneumatice: initial se decupleaza pistolul de la sursa de alimentare cu aer, apoi se aseaza pistolul cu magazia goala pe piesa de prelucrat, iar dupa apasarea butonului de declansare, elementul de contact trebuie sa revina in pozitia initiala.

Pistoale pneumatice

La incarcarea magaziei acestor echipamente se procedeaza astfel:
– se decupleaza furtunul de alimentare cu aer, apoi se apasa butonul de blocare a magaziei de jos, se trage capacul magaziei in spate si se insereaza agrafe sau cuie in magazie cu varful in jos. Ulterior se verifica ca acestea sa nu fie indoite pentru a nu afecta pistolul, iar in final se inchide capacul magaziei si se blocheaza.
Pentru utilizarea corecta a pistoalelor pneumatice cu capse sau cuie se procedeaza asftfel:
– se pun cateva picaturi de ulei pe orificiul de racordare a pistolului la furtunul de alimentare cu aer
– se ajusteaza presiunea aerului pentru lucrarile ce trebuie sa fie realizate
– se incarca magazia pistolului
– se fac cateva probe prin impuscarea catorva capse intr-o bucata de lemn
– se verifica ca presiunea aerului sa nu fie prea ridicata
– se foloseste dispozitivul de reglare a adancimii de tragere prin rotire pana se obtin rezultatele dorite
Pistoalele pneumatice sunt masini pentru prelucrarea lemnului folosite de obicei pentru imbinarea diverselor piese rapid si eficient.

Utilitatea si modul de utilizare a transpaletilor

Transpaletii sunt utilizati pentru manipularea diverselor sarcini, cum ar fi marfurile, folosirea acestor echipamente de ridicat si transportat asigura siguranta operatorului, a marfurilor transportate, cat si o economie de resurse.

transpaletilor
Cele mai multe modele de transpaleti, sunt folosite de catre companiile care au ca obiect de activitate principal transportul de marfa.
Folosirea transpaletilor pentru a transporta marfa are multiple avantaje cum ar fi: adaptabilitatea acestor mecanisme de deplasare la greutatea si volumul marfurilor ce trebuie deplasate, usurinta exploatarii lor, majoritatea modelelor de transpaleti permitand operarea cu ajutorul manerului.
Avantajele principale a acestor echipamente de ridicare si transport sunt: economia de resurse, timpul optim manipularii unei sarcini, cat si alegerea solutiei optime pentru procesul de transport al sarcinilor grele.
Pe piata de profil intalnim multiple modele de transpaleti, fie cu actionare manuala sau electrica, prevazute cu mecanisme de ridicare rapida, dotate cu cantar si cateodata cu imprimanta (pentru imprimarea sarcinilor cantarite), echipate cu furci lungi (recomandate pentru transportul sarcinilor voluminoase) sau cu furci joase (utilizate pentru deplasarea sarcinilor care nu ocupa un spatiu mare de la sol). Transpaletii sunt echipamente cu capacitate de ridicare si deplasare diferite, care permit manipularea sarcinilor de pana la 5000 kg.

transpaleti-foarfeca-electrici
Din gama variata de transpaleti oferita de masiniunelte.ro puteti sa va alegeti modelul optim pentru activitatea pe care o desfasurati, pentru a deplasa sarcinile grele.
Transpaletii sunt echipamentele ideale pentru manipularea sarcinilor grele, ocupand un loc fruntas in economia actuala, datorita avantajelor pe care le au.
Atunci cand alegeti un model de echipament pentru transport trebuie sa aveti in vedere: costul de achizitie al unui transpalet care este redus comparativ cu alte echipamente asemanatoare.
De asemenea folosirea transpaletilor este relativ simpla si nu este necesar sa indeplineasca conditii speciale.
Atunci cand transpaletii s-au uzat si au nevoie de reparare, cum ar fi inlocuirea consumabilelor, respectiv a rotilor, este de preferat achizitionarea unui alt echipament, care este mai putin costisitoare decat reparatia in sine.
Utilizarea transpaletilor in activitatile contemporane, este esentiala pentru bunul decurs al acestora cat si fluidizarea operatiunilor logistice.