Ferastraie circulare pentru santiere

Care este aria de utilizare a modelelor de ferastraie circulare pentru santiere? Prin ce se diferentiaza acestea de alte modele de ferastraie circulare?

O grupa importanta din categoria ferastraielor circulare pentru prelucrarea lemnului o reprezinta categoria de ferastraie circulare pentru santiere.

Ferastraie circulare pentru santiere

Aceste modele de ferastraie circulare sunt special concepute pentru a fi utilizate pentru realizarea diferitelor lucrari de debitare a pieselor din lemn in santierele de constructii.

Modelele de ferastraie circulare pentru santiere se diferentiaza de celelalte modele prin constructia simplista, greutate redusa si portabilitate.

Putem afirma ca modelele de ferastraie circulare pentru santiere reprezinta forma cea mai simplista a unui ferastrau circular.

Schema generala a modelelor de ferastraie circulare pentru santiere arata astfel:

Ferastraie circulare pentru santiere schema constructiva

1 – extensie masa

2 – tubulatura aspiratie

3 – capac protectie panza

4 – suport ghidaj universal – poate fi utilizat si ca ghidaj paralel

5 – bolt fixare parghie impingere material

6 – manivela reglare inaltime panza circulara

7 – switch pornire/oprire

8 – manere pentru transport

9 – bolturi depozitare chei fixare

10 – motor cu posibilitate reglare unghi panza circulara

11 – roti de transport

12 – masa ferastrau

Modelele de ferastraie circulare pentru santiere se diferentiaza de celelalte ferastraie circulare, asa cum am precizat, prin constructia minimala.

Spre deosebire de celalte modele de ferastraie care sunt dotate cu mese fixe, extensibile si/sau mobile din fonta, pentru a asigura stabilitatea masinii, modelele de ferastraie circulare pentru santiere au o constructie usoara, din tabala de otel, care le asigura o greutate redusa si faciliteaza transportul acestora.

Ferastraie circulare pentru santiere

Unitatea taietoare, formata din motor si panza circulara, permite reglajul in inaltime si pentru debitarea la unghi, dar sistemele de mitre si paralele nu sunt la fel de compleze ca in cazul circularelor cu masa si nu pot realiza operatiuni de formatizare foarte complexe.

In general, modelele de ferastraie circulare pentru santiere sunt dotate cu motoare puternice pentru a realiza fara probleme aplicatiile de taiere a grinzilor, dulapilor etc.

Utilizarea modelelor de ferastraie circulare pentru santiere este la fel de periculoasa ca utilizarea oricarui alt model de feratsrau circular existand, inclusiv, riscul aparitiei fenomenului de recul.

Principalele recomandari in ceea ce priveste siguranta sunt prezentate pe fiecare dintre modelele de ferastraie circulare pentru santiere.

Ferastraie circulare pentru santiere simboluri siguranta

1 – Se recomanda utilizarea de casti de protectie (antifoane).

2 – Se recomanda utilizarea ochelarilor de protectie.

3 – Se recomanda sa nu se utilizeze modelele de ferastraie circulare pentru santiere in mediu cu umiditatea ridicata.

4 – Se recomanda sa se citeasca cu atentie manualul de utilizare inainte de operare.

5 – Se recomanda sa nu se atinga panza circulara.

6 – Atentionare de pericol.

Robustetea de care dau dovada, greutatea redusa si posibilitatea mutarii cu usurinta a acestora, puterea mare a motorului si costurile reduse la care pot fi achizitionate recomanda modelele de ferastraie circulare pentru santiere pentru aplicatiile de retezare si despicare a pieselor din lemn, si nu doar in santierele de constructii.