Masina de gaurit si masina de rectificat – echipamente indispensabile in industria masinilor-unelte

Masina de gaurit si masina de rectificat

Operatiile simple de rectificat piesele de dimensiuni mici sau medii, se realizeaza cu ajutorul masinilor de gaurit si de rectificat. Echipamentele de rectificat pot fi utilizate in procesul de rectificare.
Evolutia masinii de gaurit si a celei de rectificat
Prelucrarea precisa pe diferite materiale se face cu ajutorul echipamentelor de gaurit si a celor de rectificat. Cu toate acestea, in trecut rectificarea se facea manual iar mai tarziu echipamentele de rectificat faceau diferenta in industria de prelucrare.
Prin urmare, utilajele inventate pentru gaurire, se utilizeaza in domeniul unde este necesara precizia si fiabilitatea. masiniunelte.ro iti ofera utilaje pentru gaurire, atat pentru metal, cat si pentru lemn.

masina de gaurit si masina de rectificat
Modul de operare al masinii de gaurit si a masinii de rectificat
Echipamentele de gaurit sunt concepute pentru prelucrarea industriala. In functie de tipul si grosimea materialelor, masinile de rectificat sunt furnizate cu specificatiile cerute. In plus, masinile de rectificat sunt concepute pentru a se potrivi cu latimea si cu textura materialelor de prelucrat.
Caracteristici esentiale ale masinii de gaurit si a celei de rectificat de inalta calitate
Masina de gaurit si masina de rectificat de inalta calitate sunt realizate din materiale cu o rezistenta mare la rupere. Astfel de echipamente sunt utilizate la operatiuni de gaurire pe termen lung. Aceste tipuri de masini pentru rectificat pot fi utilizate pentru prelucrarea intensa.
Masina de rectificat plan vs. Masina de rectificat rotund
Masina de rectificat plan este un echipament versatil, foarte compact ca dimensiuni si este o alegere potrivita pentru a slefui zone complicate care nu pot fi slefuite usor cu echipamente de rectificat conventionale. Masina de rectificat rotund pe de alta parte, ramane foarte eficienta in procesul de slefuire, fiind proiectata exclusiv pentru a efectua procesul corect cu un nivel de vibratii redus.

masina-de-rectificat-rotund-bernardo-urs-500-n

Concluzie
Cererea pentru masinile de rectificat si cele de gaurit a crescut in ultimii ani, ca urmare a dezvoltarii proceselor variate ale industriei. masiniunelte.ro va pune la dispozitie o gama larga de masini de gaurit si de rectificat in dimensiuni compacte, pentru a fi usor de manevrat.