Masini de prelucrat lemnul

Masini de prelucrat lemnul

Cele mai multe masini de prelucrat lemnul sau unelte sunt folosite pentru a taia, a sculpta sau a modela lemnul. O masina-unealta cu motor reduce activitatea operatorului si creste productivitatea.
Intr-un proces de prelucrare al lemnului aceasta este metoda prin care se poate modela piesa de lucru din lemn la dimensiunile dorite.

Masini de prelucrat lemnul

Acestea sunt de fapt masini-unelte de baza dintr-un atelier. Acestea sunt fie operate manual sau controlate de un computer. Pentru lucrarile la scara mica dispozitivele manuale sunt excelente, dar cele controlate de calculator sunt ideale pentru mecanizarea lucrarilor de prelucrare a lemnului la nivel industrial. Uneltele controlate de calculator au o precizie de taiere de 0.000″- 0,001″. Acestea sunt folosite pentru munca complexa care necesita un grad ridicat de precizie la taiere, si de asemenea, creste capacitatea de productie.
Atunci cand se lucreaza manual cu lemn se simt foarte tare zgomotul si vibratiile. Acest lucru este redus considerabil daca se utilizeaza masini de prelucrare a lemnului. Produsul finit este mai neted si are un aspect profesional.
Diverse tipuri de masini de prelucrare a lemnului sunt utilizate de catre mesteri pentru a produce opere de arta din lemn. Timpul necesar efectuarii unei lucrari este redus deoarece este foarte eficient sa lucrati cu lemn, iar produsul finit are o calitate si o finisare superioara. In principal acest echipament este achizitionat de fabricile care se ocupa cu sculptura, taierea si fasonarea lemnului.

Tipuri de masini de prelucrat lemnul

Diferite tipuri de masini de prelucrat lemnul sunt utilizate in ateliere si in industriile de profil, cum ar fi taierea lemnului, modelarea, finisarea, gaurirea, slefuirea etc. Este foarte importanta utilizarea tipului adecvat de unealta pentru precizie si competenta care sunt necesare pentru a respecta cerintele dorite.
Fierastraul circular sau fierastraul cu masa ofera o mai mare flexibilitate, deoarece poate fi inclinat pentru taieturi ascutite sau fine si ofera o precizie mai buna in taierea scandurilor lungi. Considerat a fi o unealta esentiala in orice atelier este frecvent utilizata pentru taierea bucatilor mari de lemn. Taieturi in unghi, drepte sau curbate pot fi efectuate folosind această unealta.
Masina de frezat utilizata impreuna cu un dispozitiv periferic, produce taieturi fine cu un aspect mult mai profesional. Lemnul este tinut cu un manson de protectie iar operatorul poate taia piesa cu precizie.
Masina de gaurit este o unealta de prelucrare a lemnului multifunctionala, care este utilizata pe scara larga pentru a da gauri exacte sau a gauri in diferite unghiuri piesa de lucru.

10-1004_1
– Un ferastrau mecanic poate taia in forme aleatorii sau neregulate piesa din lemn. Folosind aceasta unealta se pot crea modele artistice. Jucarii, sculpturi sau elemente de decor din lemn, sunt lucruri in care este necesara folosirea aceastei masini-unelte.
– Ferastraul banda este compact si poate fi usor de manevrat chiar si in atelierele aglomerate.

Mașini de prelucrat lemnul

Cele mai multe masini de prelucrat lemnul ofera competenta la locul de munca, reducand pierderile si ajuta la realizarea celor mai exacte taieri, la fasonare si in alte procese de prelucrare a lemnului intr-un timp mult mai scurt.
Prin urmare, masinile de prelucrare a lemnului sunt o solutie eficienta pentru modelarea lemnului, acestea facand munca mai usoara si mai rapida. Industriile care se ocupa cu prelucrarea lemnului, cum ar fi mobila, cheresteaua, jucariile din lemn etc. utilizeaza aceste tehnici avansate pentru a creste productivitatea, si pentru a imbunatati calitatea produselor finale.