Masini pentru frezat cu masa de formatizat

Modelele de masini pentru frezat cu masa de formatizat sunt masini de frezat lemnul dotate cu sisteme de masa mobila ce permit formatizarea diferitelor piese de prelucrat.

masini pentru frezat cu masa de formatizat

Exploatarea in conditii de siguranta a acestor echipamente presupune respectarea unor reguli de exploatare specifice acestor masini pentru frezat cu masa de formatizat.

Regulile specifice de siguranta in ceea ce priveste exploatarea modelelor de masini pentru frezat cu masa de formatizat

  1. Unele tipuri de lemn sau produse din lemn pot produce praf, care este daunator sanatatii operatorului. Se recomanda utilizarea unei masti de protectie cu filtre inlocuibile, precum si a sistemului de exhaustare cu care sunt dotate aceste masini pentru frezat cu masa de formatizat.
  2. Se recomanda utilizarea permanenta a ochelarilor de protectie, precum si aparatorilor pentru urechi.
  3. Se recomanda ca masina sa fie bine fixata pe podea – atunci cand se alege spatiul de lucru al masinii trebuie avuta in vedere si cantitatea de material ce trebuie prelucrata si trebuie depozitata in zona echipamentului.
  4. Se recomanda sa se indeparteze resturile de lemn din zona de lucru, precum si de pe aceste masini pentru frezat cu masa de formatizat pentru a elimina posibilitatea aparitiei vreunui incendiu.
  5. Utilizati modelele de masini pentru frezat cu masa de formatizat cu toate elementele de siguranta prevazute montate.
  6. Mai intai porniti echipamentul, apoi introduceti materialul de lucru.
  7. Verificati ca materialul de lucru sa nu aiba cuie sau suruburi care pot produce daune sculei taietoare.
  8. Nu incercati sa modificati modelele de masini pentru frezat cu masa de formatizat sau accesoriile. Este interzisa realizarea vreunei improvizatii.
  9. Pentru a se asigura un mediu de lucru propice, se recomanda indepartarea bucatilor de lemn si a rumegusului de pe masa de lucru inainte de fiecare utilizare.
  10. Tineti mainile departe de scula taietoare pentru a evita riscul producerii vreunei vatamari.
  11. Inainte de prima utilizare a unei masini pentru frezat cu masa de formatizat lasati echipamentul sa functioneze o perioada in gol, verificati nivelul de vibratii care poate fi cauzat de proasta instalare.masini pentru frezat cu masa de formatizat
  12. Lasati axul sa ajunga la viteza maxima inainte de a introduce materialul de lucru.
  13. Opriti masina imediat daca constatati ceva anormal.
  14. Indiferent de modelele de masini pentru frezat cu masa de formatizat utilizate, asteptati ca acestea sa se opreasca complet si deconectati-le de la reteaua de alimentare electrica inainte de a realiza lucrari de verifiare sau ajustare.
  15. Se recomanda atentie sporita atunci cand se utilizeaza modele de masini pentru frezat cu masa de formatizat, chiar daca opeatiunea este uzuala. Nu va lasati cuprins de un fals sentiment de siguranta
  16. Utilizarea unor accesorii improprii poate cauza aparitia unor defecte si cresterea riscului de accidentare.
  17. Nu fortati modelele de masini pentru frezat cu masa de formatizat sa realizeze operatiuni pentru care nu au fost proiectate.
  18. Asigurati-va ca spatiul in care se lucreaza cu o astfel de masina este luminat corespunzator.
  19. Sistemul de exhaustare trebuie sa functioneze corespunzator inainte de pornirea masinii de frezat.
  20. Cutitele taietoare trebuie alese astfel incat sa functioneze corespunzator la viteza de lucru a modelelor de masini pentru frezat cu masa de formatizat utilizate.

Daca se vor tine cont de regulile de utilizare in ceea ce priveste siguranta in utilizarea de masini pentru frezat cu masa de formatizat nu va se va asigura un climat sanatos si propice activitatii.