Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa
Filtrare dupa
Marca
Putere cedata a motorului S1 100%
Tensiune de alimentare

Masini pentru frezat cu masa

Filtrare dupa

Masinile pentru frezat cu masa sunt utilaje care sunt utilizate la prelucrarea lemnului. Pentru a fi folosite corespunzator, acestea trebuie sa fie reglate urmand urmatoarele procedee: schimbarea frezei taietoare, schimbarea vitezei de rotatie a axului, reglarea inaltimii axului si pozitionarea mitrei.
Schimbarea frezei taietoare
Trebuie sa urmati urmatorii pasi:
- Se opreste utilajul cu switch-ul principal
- Se asigura piulita cu o cheie
- Se inlatura toate suruburile cu o cheie
- Se inlatura bucsele de pe ax si se monteaza freza taietoare cat mai aproape de masa pentru a evita aparitia vibratiilor
- Se verifica sensul de rotatie al utilajului.
- Montarea bucselor pe axul utilajului se face avand in vedere ca spatiul de fixare dintre ax si piulita de fixare (aprox. 8 mm) sa fie suficient.
- Se strange surubul de fixare.
Schimbarea vitezei axului
La modelele de masini pentru frezat cu masa, schimbarea vitezei de rotatie a axului consta in selectia manuala a vitezei prin mutarea curelei de transmisie.
Alegerea vitezei de lucru corespunzatoare
Masinile pentru frezat cu masa sunt prevazute cu cel putin 4 trepte de rotatie a axului.
Cand utilizati un astfel de model trebuie sa verificati inainte de inceperea operatiunii daca este selectata freza taietoare corespunzatoare si daca viteza este cea potrivita pentru diametrul frezei taietoare.
Reglarea inaltimii axului
La modelele de masini de frezat cu masa, inaltimea axului se regleaza cu manivela si este citita de pe afisaj.
Pozitionarea mitrei
In cazul masinilor pentru frezat cu masa, mitra este formata dintr-un ansamblu de 2 piese. Fiecare poate fi reglata in functie de grosimea si aplicatia de frezare.
Utilizarea masinilor pentru frezat cu masa cuprinde o arie vasta de operatiuni, masiniunelte.store.ro oferindu-va o gama larga de produse.

Read more

Menu

Suna-ne