Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro
Filtrare dupa

Masini pentru refulat si indreptat

Filtrare dupa

Masinile pentru refulat si indreptat metal sunt utilaje folosite in prelucrare, care conduc la deformarea diverselor piese metalice in productie.

Procesul de refulare consta in a prelucra la cald sau la rece piesele din metal prin baterea cu un ciocan sau prin presarea la un capat, rezultand o noua forma a piesei de prelucrat si marindu-se dimensiunile transversale ale acestora.

Masinile pentru refulat si indreptat se clasifica in: masini pentru refulat si indreptat metal si masini combinate ciocan, acestea din urma fiind echipate cu un ciocan pneumatic.

Masinile pentru refulat si indreptat metal echipate cu ciocan pneumatic, sunt mai productive decat cele simple, fara acest accesoriu, putand sa realizeze mai multe operatiuni de prelucrare.

Indreptarea metalului consta in transformarea pieselor din metal, acestea ajungand la o infatisare plana, aceasta operatiune fiind opusa procesului de refulare.

In plus, masinile de refulat si indreptat pot sa fie utilizate la imbinarea pieselor din metal prin presarea acestora.

Aceste operatiuni de refulare si indreptare a metalului se fac in ateliere de profil, atunci cand se doreste curbarea unor discuri sau realizarea diverselor piese care necesita o indoire a marginii.

Masinile pentru refulat si indreptat sunt folosite atat pentru prelucrarea foilor metalice din otel, dar si pentru piesele din metal sau aliaj neferos cum ar fi: cupru, bronz, aluminiu, etc.

Acest tip de echipamente se dovedesc a fi o alegere profitabila, intrucat micsoreaza timpul de executie si reduc costul productiei.

Atunci cand alegeti o masina pentru refulat si indreptat trebuie sa tineti cont de urmatorii parametrii: grosimea maxima a piesei de prelucrat, tipul materialului a piesei de prelucrat etc. 

In aceasta categorie veti regasi masini pentru prelucrat tabla ce pot realiza urmatoarele operatiuni: indreptat tabla, stantare tabla, indreptat metal, refulat metal si refulat tabla.

Read more

Menu

Suna-ne