Informații și comenzi: 0371-780.800 | office@masiniunelte.ro

Transpaleti

Filtrare dupa

Daca dorim sa manipulam marfuri in siguranta si fara costuri mari unul din cele mai eficente produse este un transpalet. Aceste utilaje sunt intalnite cel mai des in cadrul companiilor care efectueaza transport de marfa. In cazul utilizarii unui transpalet de tip manual avem o flexibilitate a manerului ce poate avea multiple reglaje pentru a se potrivi la cantitatea sarcinii ce trebuie transportate, si se poate adapta la inaltimea operatorului. 

Aceste utilaje sunt foarte utile in cazul operatiunilor de manipulare marfa deoarece prin folosirea lor se realizeaza economie de timp si o productivitate crescuta. Datorita multiplelor modele de transpaleti manuali va recomandam ca, in cazul achizitiei, sa apelati la sfatul unui specialist pentru o alegere corecta, la un pret excelent. Cele mai multe modele de transpaleti, sunt folosite de catre companiile care au ca obiect de activitate principal transportul de marfa.

De-a lungul timpului aceste utilaje au evoluat in mod continuu. La acest moment pentrtu ele sunt disponibile multiple accesorii si optiuni suplimentare: un transpalet manual are in dotare manerul reglabil pe multiple nivele, depinzand de sarcina sau de modalitatea in care este utilizat: poate fi tras sau impins.

Din punctul de vederea al reparatiilor in service in aproape toate cazurile se prefera inlocuirea acestora cu altele noi deoarece este foarte posibil ca reparatiile sau inlocuirea de piese (de exemplu rotile care sunt un consumabil) sa fie mai scumpe decat achizitia unui utilaj nou. Si pentru ca ele sunt foarte eficiente cand trebuie manevrate greutati in mod continuu si optimizeaza timpii de lucru se justifica o astfel de decizie - nu in ultimul rand protejeaza angajatii la efectele negative ce pot sa apara datorita lucrului cu greutati mari. Aceasta eficienta crescuta in timpul de lucru ne reduce costurile si ajuta sa devenim mai competitivi.

Tipuri disponibile

Gama modelelor de transpaleti disponibili pe piata de profil este extrem de variata si cuprinde: transpaleti standard, transpaleti foarfeca manuali, transpaleti tip lift, transpaleti foarfeca electrici, transpaleti cu dispozitiv de ridicare rapida, transpaleti cu cantar, transpaleti cu cantar si imprimanta, transpaleti cu furci lungi, transpaleti cu furci joase, transpaleti electrici.

Va prezentam in continuare gama de transpaleti comercializata de catre firma noastra, pentru a va ajuta in alegerea modelului cel mai bun pentru dumneavoastra la un pret corect.

Transpaletul manual standard este modelul clasic, ce se regaseste intr-un numar mare de locatii, acolo unde distanta parcursa este una scurta dar totusi greutatile ridicate sunt consistente.

Daca avem nevoie de ridicarea la o inaltime mai mare (pana la 1 metru) se recomanda un transpalet manual tip foarfeca - care cu ajutorul acestui sistem foarfeca permite o ridicare inalta.

Mergand mai departe la inaltimi de pana la un metru jumatate trebuie sa folosim un transpalet lift, ce are in dotare un catarg ce poate ridica pana la aceasta inaltime, sistemul fiind similar stivuitoarelor manuale. Acestea vor fi folosite la mutarea si operarea marfurilor la inaltime (ca de ex. rafturi sau suprapunerea lor)

Exista si modelul de transpalet foarfeca electric care are in componenta un motor electric ce ajuta la ridicarea furcilor. Aceste functioneaza cu acumulatori.

Cand avem nevoie de o ridicare foarte rapida se va folosi pentru aceasta operatiune un transpalet manual cu dispozitiv de ridicare rapida care prezinta acest mecanism in plus fata de un model standard - astfel se optimizeaza timpul de lucru si se obtine o productivitate marita unde se lucreaza in regim continuu.

Unde este nevoie de cantarirea marfii se poate folosi un utilaj cu cantar care in plus fata de un model manual prezinta un cantar in dotare care afiseaza masa sarcinii cu care se lucreaza.

In plus fata de cantar un astfel de utilaj poate fi dotat si cu o imprimanta ce permite tiparirea rapida de informatii despre greutatea marfii cu care se opereaza, util in cazul in care urmeaza un transport cu o masina limitata dpdv al tonajului.

In momentul in care transpaletul manual standard nu face fata la o sarcina, alegerea o reprezinta modelele cu furci lungi pana la 2 metri jumatate - acest furci permitand operarea de greutati mult mai mari, care altfel ar fi periculos de manipulat cu un model de baza.

Daca operam intr-o locatie joasa, unde nu putem ridica la inaltime mare, ne putem ajuta de transpaletul cu furci joase (mai putin de jumatate din lungimea unui model standard)

Cel mai complex model (care are si un pret aferent) este transpaletul electric - ce are in componenta un motor electric de ajutor la ridicare si transport. Cu ajutortul acestor modele se obtine cea mai mare productivitate acolo unde volumul de miscari este consistent.

Recapituland, in momentul cumpararii unui transpalet trebuie sa stim ce greutate vrem sa ridicam, la ce inaltime si cat de rapid trebuie lucrat cu ele. In functie de aceste caracteristici, va puteti indrepta catre utilajul care vi se potriveste.

Read moreShow less

Menu

Suna-ne