Alegerea corecta a unui ferastrau – utilizarea corespunzatoare

Atunci cand alegem un model de ferastrau trebuie sa tinem cont de aplicatiile la care va fi folosit si de tipurile de materiale care vor fi utilizate in cursul debitarii. Intretinerea corespunzatoare si procedurile de manipulare ajuta, de asemenea, la alegerea corecta. Cunoasterea caracteristicilor unice ale ferastraului orizontal versus ferastraului vertical este vitala in alegerea facuta de catre un operator.
Ferastraiele verticale si orizontale sunt diferite, cu toate ca ambele sunt utilizate la debitarea metalelor si a lemnului pentru realizarea unei varietati de aplicatii.
Ferastraiele orizontale sunt folosite de obicei pentru a taia piese mari, detinand abilitatea si capacitatea pentru acest tip de proces. Modelele de ferastraie orizontale sunt utilizate in industriile de productie si de petrol, in industria metalurgica, in industria auto etc.

ferastrau-orizontal-cu-banda-metalica-bernardo-model-hbs-275-230-v
Ferastraiele orizontale sunt utilizate in industrie, pentru a taia grinzi structurale, baloti si materiale compacte. Ele sunt folosite de asemenea pentru a taia piese din lemn moale, plastic si bucati din metal usor cum ar fi grafit, titan s.a.
Ferastraiele verticale sunt de dimensiuni mai mici si sunt folosite de obicei pentru a taia piese din lemn sau bucati din materiale mai maleabile. Acestea sunt comune in atelierele mici si la domiciliu, desi industria de cherestea este cunoscuta pentru utilizarea lor pe scara larga.

ferastrau-vertical-cu-banda-metalica-bernardo-model-vms-360
Fie ca utilizati un ferastrau orizontal sau unul vertical, este important sa se ia in considerare tipurile de panze de ferastrau care vor fi folosite. Acestea sunt de mai multe tipuri, fiind importanta si alegerea lor. Panzele de ferastrau sunt vitale in operarea corecta cu un ferastrau, fiind importanta alegerea corespunzatoare a panzei in functie de modelul ferastraului.
masiniunelte.ro va sta la dispozitie cu variante si informatii necesare pentru a lua decizia cea mai buna in achizitionarea modelului corespunzator pentru activitatea dumneavoastra.