Ferastraiele circulare – utilizarea corecta

Ferastraiele circulare sunt prevazute cu lame ascutite si rotunde care faciliteaza taierea rapida a lemnului. Alegerea ferastraului circular corespunzator se va face in functie de tipul de lemn si de specificatii, utilizarea acestuia se face in conditii optime de lucru, astfel incat sa nu fie periclitata siguranta operatorului si nici sa nu se defecteze echipamentul.

ferastraiele-circulare-bernardo-model-tks-55
In timpul prelucrarii lemnului siguranta este foarte importanta, operatorul care utilizeaza astfel de echipamente trebuie sa tina cont de regulile de utilizare corecta si de conditiile de siguranta pentru a evita accidentele.
Fiind prevazut cu lame ascutite, utilizarea necorespunzatore a acestuia poate duce la accidentari grave. In continuare, va amintim cateva reguli de utilizare a unui fierastrau circular:

ssm-psi-su

– Inainte de a incepe debitarea, trebuie sa va asigurati ca aveti suficient spatiu pentru desfasurarea muncii, spatiul sa fie bine iluminat, iar in preajma utilajului sa nu aveti lucruri care sa impiedice operarea eficienta.
– In spatiul folosit la prelucrare trebuie sa nu existe substante inflamabile.
– Este necesara o atentie mare in manevrarea ferastraielor circulare, pentru a evita accidentarea
– Nu aduceti nicio modificare stecherului sau prizei de alimentare, pentru ca va puteti electrocuta
– Este interzisa lasarea utilajului intr-un loc cu umezeala
– Este necesara purtarea unui echipament pentru protectie: masca de protectie, incaltaminte adecvata, casca de protectie, pentru a preveni riscul de incidente.
– Asigurati-va ca echipamentul este oprit inainte de a-l pune sau scoate din priza.
– Utilizati panze de dimensiuni si forme corespunzatoare utilajului si lemnului de prelucrat, pentru a nu pierde controlul asupra ferastraului si defectarea acestuia.
– Panzele utilizate trebuie sa nu fie tocite sau deteriorate, se recomanda folosirea unor panze bine ascutite.
– Nu se va utiliza ferastraul pe o piesa din lemn umeda deoarece riscul de alunecare sau electrocutare este ridicat.
masiniunelte.ro va sta la dispozitie cu variante si informatii necesare pentru a lua decizia cea mai buna in achizitionarea modelului corespunzator pentru activitatea dumneavoastra.