Inlocuirea cutitelor la masinile de debavurat si sanfrenat

Masinile de debavurat si sanfrenat muchii sunt utilizate la debavurarea si sanfrenarea diferitelor materiale dar si la imbinarile sudate. Aceste modele de echipamente sunt utilizate in industria de prelucrare a metalelor, in prelucrarea otelului si in industria constructoare de masini.

masinile de debavurat si sanfrenat

Inlocuirea cutitelor placate la masinile de debavurat si sanfrenat

Pentru a face acest procedeu se va deconecta masina de la reteaua de alimentare cu energie electrica. Portfreza si cutitele placate se vor incalzi cand utilajul este in lucru. Se recomanda purtarea manusilor pentru a evita sa va ardeti cand manevrati aceste componente ale utilajului.
Cutitele placate se vor inlocui atunci cand toate marginile sunt tocite, cutitele beneficiind de margini multiple se va roti placuta cu marginea care este ascutita.
Cutitele placate se vor monta cu marginea taietoare in directia corecta, astfel incat masina de debavurat si sanfrenat sa functioneze corespunzator.
Pentru inlocuirea cutitelor placate la masina de debavurat si sanfrenat se vor urma urmatoarele etape:
– Se inlatura puntea suport prin slabirea celor doua suruburi care ajuta la reglarea inaltimii. Se asigura axul cu o cheie M32.
– Se va folosi o cheie 27 mm x 24 mm pentru a inlatura piulita din fata a uneltei de pe ax.
– Se va roti, inlocui sau repara unealta taietoare
– Se vor slabi si inlatura insertiile de carbura cu o cheie M3
– Se regrupeaza insertiile de carbura cu lateralele ascutite spre taiere sau se vor monta altele noi
– Se fixeaza insertiile
– Se vor ansambla in ordine inversa proceselor de dezasamblare.