Despre sisteme tehnice de curatare

Ce se intelege prin sisteme tehnice de curatare? Care este aria de utilizare a acestora?

 

Sistemele tehnice de curatare sunt echipamente utilizate pentru curatarea tehnologica a diferitelor piese.

Astfel de sisteme tehnice de curatare sunt utilizate preponderent in industriile metalurgica, reparatii auto, ateliere de reparatii etc.

Sisteme tehnice de curatare

In categoria numita sisteme tehnice de curatare sunt incluse cabine de sablare si instalatii de spalare a pieselor.

Cabine de sablare

In general sunt utilizate cabine de sablare pentru curatarea pieselor mici precum masini de colectie sau a pieselor de dimensiuni mari, precum a automobilelor sau remorcilor.

Atunci cand se pregateste operatiunea de sablare, se alege tipul de sablare in functie de aplicati (de la bicarbonat de sodiu, nisip, pana la cojide nuca).

Atunci cand trebuie restaurata o piesa metalica trebuie realizate o serie de operatiuni pentru a indeparta si elimina rugina, vopseaua veche sau alte urme de cromare.

Metoda de baza utilizata pentru acest proces este slefuirea manuala, metoda ce poate fi consumatoare de timp.

Curatarea chimica poate fi daunatoare pentru mediu si operatorul uman, motiv pentru care cea mai eficienta solutie este sablarea.

Utilizarea unor sisteme tehnice de curatare ce realizeaza sablarea pieselor este o modalitate eficienta pentru indepartarea oricaror resturi nedorite de pe suprafata de metal si chiar a otelului ruginit de pe piese.

Operatiunea de sablare presupune introducerea piesei ce trebuie curatata in cabine de sablare care este incarcata cu materialul ce va realiza sablarea.

Cabine de sablare

Operatiunea de sablare se realizeaza prin improscarea cu presiune a materialului (de exemplu nisip cu o anumtie granulatie) pe piesa de prelucrat care, prin frecare, va determina curatarea acesteia.

Instalatii de spalare a pieselor

In cazul utilizarii de instalatii de spalare a pieselor, acestea sunt dispozitive utilizate pentru a curata componentele in industria constructoare si de prelucrare.

In timpul utilizarii normale, diferite componente pot fi acoperite cu unsoare sau ulei ce impiedica functionarea normala.

O masina de spalat piese indeparteaza vaselina si alte impuritati de pe aceste piese asigurand prelungirea perioadei de utilizare a acestora si functionarea corespunzatoare.

Instalatii de curatare a pieselor

Aceste instalatii de spalat piese asigura curatarea cu ajutorul unor solventi sau alte produse petrochimice.

Aceste sisteme tehnice de curatare pot varia de la simple cuve pentru spalare pana la instalatii complet automate.

Modelele industriale de instalatii de spalare a pieselor pot fi regasite in marile fabrici sau alte unitati productive, iar modelele portabile sunt regasite in micile ateliere de reparatii sau garajele personale.

 

Indiferent de tipul aplicatiei sau gama de utilizare, modelele de sisteme tehnice de curatare sunt utilizate cu succes pentru aplicatii de curatare si spalare de la cele mai uzuale pana la cele mai complexe.