Ferastraie panglica, banzic – reguli de siguranta

Daca utilizati in atelierul dumneavoastra ferastraie panglica, banzic, va recomandam sa cititi cu atentie regulile specifice pentru lucrul in siguranta cu aceste echipamente.

Ferastraie panglica

 

  1. Unele tipuri de lemn sau piese din lemn pot produce praf, care este daunator sanatatii operatorului. Se recomanda utilizarea unei masti de protectie cu filtre inlocuibile, precum si a sistemului de exhaustare conectate la aceste ferastraie panglica.
  2. Se recomanda utilizarea permanenta a ochelarilor de protectie, precum si aparatorilor pentru urechi.
  3. Atunci cand utilizati ferastraie panglica, banzic asigurati-va ca acestea sunt bine fixate de podea – atunci cand se alege spatiul de lucru al acestor echipamente trebuie avuta in vedere si cantitatea de material ce trebuie prelucrata si trebuie depozitata in zona apropiata.
  4. Nu incercati sa prelucrati lemn umed deoarece exista riscul de electrocutare. Modelele de ferastraie panglica, banzic sunt proiectate doar pentru taieri in mediu uscat.
  5. Nu supratensionati curelele de transmisie pentru a asigura acestor ferastraie panglica o viata mai lunga.
  6. Eliminati resturile de lemn din zona in care sunt montate ferastraie panglica, precum si de pe acestea pentru a elimina posibilitatea aparitiei vreunui incendiu.
  7. Nu incercati sa opriti banda taietoare cu ajutorul piesei de lucru.
  8. Utilizati model din gama acestor ferastraie panglica cu toate elementele de siguranta prevazute montate.
  9. Se recomanda verificarea periodica a volantelor. Acestea trebuie sa fie pozitionate corespunzator.
  10. Mai intai porniti aceste ferastraie panglica, apoi introduceti materialul de prelucrat.
  11. Verificati ca materialul de prelucrat sa nu aiba cuie sau suruburi care pot produce daune benzii taietoare.
  12. Nu incercati sa modificati modelele de ferastraie panglica sau accesoriile acestora. Este interzisa realizarea vreunei improvizatii.
  13. Nu utilizati forta excesiva pentru a presa piesa de prelucrat pe panza panglica, introduceti piesa gradual.Ferastraie panglica gater
  14. Pentru a se asigura un mediu de lucru propice, se recomanda indepartarea bucatilor de lemn si a rumegusului de pe masa de lucru inainte de fiecare utilizare.
  15. Tineti mainile departe de panza panglica pentru a evita riscul producerii vreunui accident.
  16. Inainte de prima utilizare a acestor ferastraie panglica lasati-le sa functioneze o perioada in gol, verificati nvelul de vibratii care poate fi cauzat de instalarea necorespunzatoare sau intinderea incorecta a panzei panglica.
  17. Lasati panza panglica sa ajunga la viteza maxima inainte de a introduce materialul de prelucrat.
  18. Opriti imediat orice aceste ferastraie panglica daca se constata ceva anormal.
  19. Asteptati ca aceste ferastraie panglica sa se opreasca complet si deconectati-le de la reteaua de alimentare electrica inainte de a realiza lucrari de verifiare sau ajustare a acestora.
  20. Se recomanda atentie sporita atunci cand se utilizeaza ferastraie panglica, chiar daca opeatiunea este uzuala. Nu va lasati cuprins de un fals sentiment de siguranta. Panza panglica este neiertatoare!
  21. Utilizarea unor accesorii improprii poate cauza aparitia unor defecte si cresterea riscului de accidentare.
  22. Opriti aceste ferastraie panglica si asteptati pana ce panza panglica se opreste complet inainte de a muta piesa de prelucrat sau de a realiza anumite setari.
  23. Nu fortati aceste ferastraie panglica sa realizeze operatiuni pentru care nu au fost proiectate.
  24. Asigurati-va ca spatiul in care se lucreaza cu ferastraie panglica este luminat corespunzator.
  25. Orice model din categoria de ferastraie panglica trebuie sa fie utilizat cu toate piesele componente montate corespunzator.
  26. Nu utilizati panze panglica cu fisuri sau descentrate.
  27. Utilizati o parghie pentru a impinge piesa de lucru atunci cand piesa de lucru se apropie de panza panglica.
  28. Sistemul de exhaustare trebuie sa functioneze corespunzator inainte de pornirea echipamentelor din gama fesratraie panglica.
  29. Panzele panglica trebuie alese astfel incat sa functioneze corespunzator la viteza de lucru a modelelor de ferastraie panglica.Ferastraie panglica volante
  • Se recomanda slabirea tensiunii panzei panglica atunci cand echipamentul nu este utilizat.
  • Se recomanda utilizarea manusilor si a ochelarilor de protectie atunci cand se schimba panza panglica

Tineti minte ca respectarea regulilor de siguranta in utilizarea acestor modelelor de ferastraie panglica pentru lemn va poate feri de accidente sau chiar salva viata.