Reguli de siguranta specifice pentru ferastraie orizontale cu banda metalica

Pentru utilizarea in conditii de siguranta a modelelor de ferastraie orizontale cu banda metalica trebuie respectate cateva recomandari in ceea ce priveste siguranta operatorului.

hbs 2

Principalele recomandari sunt:

  1. Se recomanda utilizarea permanenta a ochelarilor de protectie, precum si a castilor pentru urechi.
  2. Asigurati-va ca aceste ferastraie orizontale cu banda metalica sunt bine fixate de podea – atunci cand se alege spatiul de lucru al echipamentului trebuie avuta in vedere si cantitatea de material ce trebuie prelucrata si depozitata in zona acestuia.
  3. Nu supratensionati cureaua de transmisie pentru a-i asigura o viata mai lunga.
  4. Eliminati resturile de span din proximitatea acestor ferastraie orizontale cu banda metalica, precum si de pe acestea pentru a elimina posibilitatea aparitiei vreunui accident.
  5. Nu incercati sa opriti banda taietoare cu ajutorul piesei de lucru.
  6. Utilizati aceste ferastraie orizontale cu banda metalica cu toate elementele de siguranta prevazute montate corespunzator.
  7. Mai intai porniti aceste ferastraie orizontale cu banda metalica, apoi introduceti materialul de lucru.
  8. Nu incercati sa modificati modelele de ferastraie orizontale cu banda metalica sau accesoriile. Este interzisa realizarea vreunei improvizatii.
  9. Nu utilizati forta excesiva pentru a presa piesa de lucru pe panza taietoare, introduceti piesa gradual.
  10. Tineti mainile departe de panza taietoare pentru a evita riscul producerii vreunei vatamari.
  11. Inainte de prima utilizare a acestor ferastraie orizontale cu banda metalica lasati-le sa functioneze o perioada in gol, verificati nivelul de vibratii care poate fi cauzat de proasta instalare sau tensionarea incorecta a benzii.
  12. Lasati banda de taiere sa ajunga la viteza maxima inainte de a introduce materialul de lucru.
  13. Opriti orice model de ferastraie orizontale cu banda metalica imediat daca constatati ceva anormal.
  14. Asteptati ca aceste ferastraie orizontale cu banda metalica sa se opreasca complet si deconectati-le de la reteaua de alimentare electrica inainte de a realiza lucrari de verifiare sau ajustare.
  15. Se recomanda atentie sporita atunci cand se utilizeaza astfel de ferastraie orizontale cu banda metalica, chiar daca operatiunea este uzuala. Nu va lasati cuprins de un fals sentiment de siguranta. Panza taietoare este neiertatoare!
  16. Utilizarea unor accesorii improprii poate determina aparitia unor defecte si cresterea riscului de accidentare.
  17. Opriti imediat aceste ferastraie orizontale cu banda metalica si asteptati pana panza taietoare se opreste complet inainte de a muta piesa de lucru sau schimba anumite setari.
  18. Nu fortati echipamentele din gama de ferastraie orizontale cu banda metalica sa realizeze operatiuni pentru care nu au fost proiectate.
  19. Asigurati-va ca spatiul in care se lucreaza cu aceste ferastraie orizontale cu banda metalica este luminat corespunzator.
  20. Modelele de ferastraie orizontale cu banda metalica trebuie utilizate cu toate piesele componente montate corespunzator.
  21. Nu utilizati benzi de taiere cu fisuri sau descentrate.
  22. Verificati nivelul lichidului de racire zilnic deoarece scaderea niveului acestuia poate conduce la cresterea temperaturii panzei taietoare. Uleiul cu impuritati sau slab calitativ poate conduce la blocarea pompei de racire (in cazul modelelor de ferastraie orizontale cu banda metalica dotate cu sisteme de racire).
  23. Atunci cand se taie piese din magneziu nu se vor folosi uleiuri solubile (in amestec cu apa), existand riscul de aprindere.
  24. Modelele de ferastraie orizontale cu banda metalica trebuie utilizate doar pentru taierea pe orizontala a metalului, si nu pentru taierea verticala sau pentru debitarea altor materiale.

Semne privind siguranta (pictograme) pe ferastraie orizontale cu banda metalica

Se recomanda citirea si retinerea acestor reguli in ceea ce priveste utilizarea de ferastraie orizontale cu banda metalica pentru utilizarea acestora in conditii de siguranta deplina.