Masini cilindrice pentru slefuit lemn – montarea unei foi abrazive noi

Utilizati masini pentru slefuit cilindrice si doriti sa montati o noua foaie abraziva?

Inainte de a monta o foaie abraziva noua pe modelele de masini cilindrice pentru slefuit, pentru a preveni posibile vatamari grave cu caracter personal, se deconecteaza intotdeauna aceste masini cilindrice pentru slefuit de la sursa de alimentare.

Masini cilindrice pentru slefuit lemn

Benzile abrazive pentru aceste masini cilindrice pentru slefuit pot fi achizitionate de la distribuitorul local de benzi si nu necesita masuri speciale de decupare inainte de instalare.

Benzile abrazive pentru masini cilindrice pentru slefuit sunt conice la capete pentru a fi infasurate in jurul tamburului radial pentru a oferi o suprafata slefuire continua.

Inainte de montarea unei noi benzi abrazive pe modelele de masini cilindrice pentru slefuit trebuie sa fie luate masuri pentru ca:

1. Comutatorul de alimentare sa fie oprit iar cablul de alimentare sa fie deconectat de la priza.

2. Folosind fie o banda prefabricata din lemn sau una taiata la utilizare la utilizare, se instaleaza banda abrazive noua prin introducerea varfului benzii conice in slotul din partea stanga a tamburului cu care sunt dotate aceste masini cilindrice pentru slefuit (figura de mai jos).

Aproximativ un centimetru de material ar trebui sa fie inserat in slot pentru a face conexiunea in clipsul abraziv. Clipsul de presiune o data introdus pe capatul conic trebuie sa fie bine fixat in falcile clipsului.

Pozitionare banda abraziva pe tambururile modelelor de masini cilindrice pentru slefuit

3. Odata ce banda abraziva este asigurata partea din stanga, stand in fata unitatii se infasoara radial materialul abraziv pe tamburul modelelor de masini cilindrice pentru slefuit. Rola tambur trebuie indepartata de operator cu mana stanga in timp ce banda abraziva este tinuta tensionata cu drepta. Utilizand aceasta tehnica de deformeaza marginea benzii abrazive la marginea radiala in jurul tamburului. Marginile materialului cand se infasoara coala abraziva nu trebuie sa se suprapuna (figura de mai jos).

Materialul ar trebui sa fie la acelasi nivel, dar nu suprapus.

Montare banda abraziva pe tambururile modelelor de masini cilindrice pentru slefuit

4. Cand s-a infasurat complet tamburul, se mentine tensiunea pe banda si se introduce capatul conic ramas al benzii in fanta cu cuva a modelelor de masini cilindrice pentru slefuit.

Utilizand mana dreapta, se ridica clipsul intinzatorului complet pentru a deschide falcile.

Se introduce capatul conic al benzii abrazive (figura de mai jos). Intinzatorul clips va asigura tensiunea benzii abrazive in timpul utilizarii si va genera tensiune in cazul in care banda se intinde in timpul utilizarii.

In cazul in care banda abraziva nu este bine fixata pe aceste masini cilindrice pentru slefuit, clipsul intinzatorului nu a fost tras suficient pentru a deschide falcile in mod corespunzator inainte de a introduce banda abraziva.

Fixare banda abraziva pe tambururile modelelor de masini cilindrice pentru slefuit

In cazul in care banda abraziva montata pe aceste masini cilindrice pentru slefuit se intinde, poate fi necesar sa se reajusteze / repozitioneze pe clips.

Tensiunea trebuie sa ramana pozitiva pe banda abraziva in timpul utilizarii prelungite.

Modelele de masini cilindrice pentru slefuit sunt ideale pentru slefuirea/calibrarea panourilor de dimensiuni mari.