Masini de gaurit pentru balamale

Care este utilitatea folosirii unei masini de gaurit pentru balamale?

Atunci cand se instaleaza o balama standardizata european, realizarea orificiului din partea frontala a usii dulapului este prima si cea mai importanta operatiune ce trebuie realizata.

Masini de gaurit pentru balamale

Unii mesteri realizeaza aceasta operatiune manual dar pentru functionarea corespunzatoare a balamalei gaura trebuie realizata cu precizie iar realizarea manuala a acesteia presupune un timp indelungat de lucru.

In cazul in care trebuie realizate un numar mare de astfel de gauri, utilizarea unei scule specializate (masini de gaurit pentru balamale), este recomandata, cu atat mai mult cu cat standardizarea europeana in ceea ce priveste aceste balamale este foarte stricta.

Masini de gaurit pentru balamale

Standardizarea europeana presupune ca majoritatea balamalelor sa intre in orificii cu diametrul de 35 mm iar locatia gaurii in cazul celor mai utilizate balamale, presupune ca centrul acesteia sa fie la 22.5 mm (pentru balamalele tip Grass) sau 20.5 mm (in cazul balamalelor tip Blum) de marginea usii.

Masini de gaurit pentru balamale

Modelele de masini de gaurit pentru balamale de pe piata sunt specializate pe gaurirea pentru balamale de tip Grass sau Blum.

Modelele de masini de gaurit pentru balamale sunt dotate cu limitatoare de adancime pentru presetarea adancimii maxime de gaurire.

Sistemul de gaurite este format dintr-o freza care realizeaza orificiul cu diametrul de 35 mm si doua bughie de 2 mm care realizeaza orificiile de fixare din partile laterale ale balamalei.

Masini de gaurit pentru balamale - ansamblu gaurire

Pe piata de profil se regasesc atat modele de masini de gaurit pentru balamale cu actionare manuala, ideale pentru micile ateliere, precum si modele actionate pneumatic, care ofera o productivitate ridicata si sunt recomandate pentru producerea seriilor.

Masini de gaurit pentru balamale manuale

Utilizarea modelelor de masini de gaurit pentru balamale presupune fixarea usii ce trebuie gaurite pe masa de lucru, pozitionarea pe paralela de ghidare si fixarea acesteia cu ajutorul menghinelor mecanice sau pneumatice.

Se regleaza adancimea de gaurire si se actioneaza capul de gaurire al masinii prin actionarea manivelei in cazul modelelor manuale sau a pedalei in cazul modelelor pneumatice.

Masini de gaurit pentru balamale pneumatice

Dupa realizarea gauririi, se ridica freza, se elibereaza piesa de prelucrat din menghine si se reincepe operatiunea cu o alta piesa de prelucrat.

Datorita costului de achizitie si exploatare relativ redus si productivitatii ridicate pe care le ofera, investitia in masini de gaurit pentru balamale este o afacere profitabila pentru atelierele mici si mari care realizeaza in serie piese carora le trebuiec montate astfel de balamale.